Kiukkupussi Killi eli kuvakirja siitä kun kiukuttaa ja harmittaa

Killi ja Kiki ovat monelle lapselle tuttuja hahmoja television lastenohjelmasta, jossa kissakaksikko hyppää ohjelman alussa taikalaatikkoon ja pääsee sieltä mielikuvitus(leikki)maailmaan. Leikin tiimellyksessä jotain menee usein pieleen tai tulee jokin pulma, jota ratkaisemaan saapuu Killin ja Kikin avuksi salaperäinen muukalainen eli lasten äiti. Sitten tapahtumat kelautuvat alkuun, ja Killi ja Kiki pääsevät elämään äskeiset hetket uudestaan ja toimimaan niin, että saavat ongelman selätetyksi.



Saimme Minerva Kustannukselta luettavaksi televisiosarjan pohjalta tehdyn Killi ja Kiki -kirjasarjan toisen osan Kiukkupussi Killi (2018, alkuteos Animaatiostudio Toonbox, yhteistyössä Kaiken Publishing Ltd.). Kirjan ovat tehneet Mike de Seve ja Michael Mennies ja sen suomennoksesta vastaa Siiri Turunen. Kiukkupussi Killi noudattaa rakenteeltaan televisiosarjasta tuttua kaavaa, ja tällä kertaa ratkaistava ongelma on Killin hermostuminen kesken leikin. Hermostuminen puolestaan johtuu siitä, että Killin hienot suunnitelmat eivät hänestä riippumattomista syistä toteudu, mikä onkin tietysti ärsyttävää.

Mike de Seve ja Michael Mennies: Kiukkupussi Killi (Minerva Kustannus 2018)

Killi ja Kiki hyppäävät leikin alussa taikalaatikkoon ja pääsevät taiteilijan ateljeehen. Killillä on suuret suunnitelmat, ja hän aikoo ensin tehdä hienon maisemakuvan ikkunasta näkyvän mallin mukaan. Sen jälkeen hän haluaa maalata asetelman ja lopuksi vielä muotokuvan kolmesta pikku ankasta. Sadepilvi pilaa hänen maisemansa, asetelma kaatuu ja ankat aivastelevat niin, etteivät pysy paikoillaan. Killiä harmittaa niin, että hän alkaa raivota. Silloin salaperäinen muukalainen saapuu paikalle ja muistuttaa, että ei kannata raivota asioille, joille ei voi mitään. Hän muistuttaa, että elämä on täynnä yllätyksiä, jotka voivat lopuksi olla ihan hauskojakin. Killi ja Kiki aloittavat leikin alusta, ja tällä kertaa Killi saa käännettyä vastoinkäymiset voitokseen. Syntyy oikein hienoja maalauksia, joista lopulta kootaan oikea taidenäyttely.

Mike de Seve ja Michael Mennies: Kiukkupussi Killi (Minerva Kustannus 2018)
Kiukkupussi Killi on hauska kirja luettavaksi yhdessä leikki-ikäisen lapsen kanssa. Sen tarkoitus on selvästi harjoittaa tunnetaitoja, mutta leikin lomassa. Lopussa on vielä muutama leikki- ja tehtäväidea, jotka kannustavat lasta ja vanhempaa leikkimään yhdessä. Kuten kirjan lopussa olevassa ohjetekstissä sanotaan: "Yhdessä lukeminen luo voimakkaan siteen aikuisen ja lapsen välille. Se edistää lapsen oppimista ja puheen kehitystä sekä kehittää sanavarastoa. Kun kirjaan paneutuu huolella, siitä saa enemmän irti."

Mike de Seve ja Michael Mennies: Kiukkupussi Killi (Minerva Kustannus 2018)


Muita kiukustumisesta ja harmituksesta kertovia kirjoja:
Stella J. Jones & Alison Edgson: Karhun ärripurripäivä (Kustannus-Mäkelä 2016)
Tuula Korolainen & Christel Rönns: Kissa Killin kiukkupussi (Tammi 2007)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.