Kuvakirja jouluaaton jännityksestä: Joko joulupukki tuli?

Kuinka moni muistaa vielä sen jännittävän ja kutkuttavan tunteen jouluaattona, kun odotti joulupukkia saapuvaksi? Tai muistaako joku sen turhautumisen, kun tuntui, että päivä etenee liian hitaasti ja iltaan on vielä piiitkä aika? Näissä odottavissa tunnelmissa ollaan myös Maria Kuutin kirjoittamassa kuvakirjassa Joko joulupukki tuli? (Kvaliti 2021, saatu kustantajalta).


Tarinassa Aaro-niminen poika tylsistyy aattoiltana odotellessaan joulupukkia, mutta keksii sitten mukavan leikin; hänestä tulee Siisti-tonttu, joka ryhtyy pikkuveljensä "Saasti-tontun" kanssa tekemään tonttujen puuhia. Pikkuveli on sitä mieltä, että tontun ovat hyviä ninjataistelijoita, mutta Aaro tietää paremmin. Veljekset ryhtyvät tekemään hyviä tekoja, tarkkailevat pöydän alla äitiä ja isää ja paketoivat isälle yllätyslahjan.



Loppujen lopuksi tonttuleikki on niin mieluisa, että ilta - ja joulupukki - tulevatkin yllättävän äkkiä. Kun pukki tulee, alkaa Aaroa jännittää vähän liikaa. Silloin pikkuveli on onneksi rohkeana paikalla ja tukemassa isoveljeä. Niin jännitys sulaa yhteiseen hullutteluun ja nauruun.



Kuutti on tavoittanut mielestäni mainiosti aaton tunnelman. Kertomus tuntuu hyvin realistiselta, sillä tonttuleikin lomaan mahtuu ilonpidon lisäksi myös kommeluksia. Lisäksi Elina Jasun kuvitus tuo tarinaan kuvista luettavia lisäyksiä - esimerkiksi äidin, joka ruokaa laittaessaan napsii lapsilta salaa vihreitä kuulia. Jasu on myös kuvittaessaan selvästi miettinyt, millaisia asioita monen perheen kodista löytyy. Aaron kodin ikkunalaudalla esimerkiksi kököttää kaksi vessapaperirullista askarreltua tonttua, jollaisia omatkin lapseni ovat päiväkodissa tehneet. Joko joulupukki tuli? onkin mukava kirja luettavaksi lapsiperheissä joulua odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.