Muumi-kirjojen -lukuhaasteen koonti (linkitä omat postauksesi tähän)

Ystävänpäivänä 2020 alkanut Muumi-kirjojen lukuhaaste päättyi vappuaattona. Haasteen aikana luettiin Muumi-kirjoja, ja halutessaan sai lahjoittaa jokaista lukemaansa kirjaa kohti valitsemansa summan #MEIDÄNMERI -kampanjaan. Rahat menevät Itämeren suojelutyöhön. Kaikki haasteessa mukana olleet voivat liittää tämän postauksen kommenttikenttään linkin postaukseensa. Minä nostan ne tähän postaukseen.



Minä luin haasteeseen yhteensä seitsemän kirjaa, joista kaksi oli Tove Janssonin kirjoittamia romaaneja, kolme hänen tekemäänsä kuvakirjaa, yksi faktiokirja sekä yksi tietokirja. Tarkoitus oli lukea myös Näkymätön lapsi -romaani, mutta tämä koronakevät ja siitä johtuva etäopetusrumba on vienyt ison osan ajastani, enkä kertakaikkiaan ehtinyt lukea enempää.



Luin seuraavat kirjat:



En ollut aiemmin lukenut yhtään Toven kirjoittamaa romaania, ja ihastuin hänen tapaansa kirjoittaa. Etenkin Muumipappa ja meri -kirjassa oli paljon viisaita sanoja ja kauniita kuvauksia. Kaikissa lukemissani Toven kirjoissa - sekä kuvakirjoissa että romaaneissa - koetaan suuria ja pieniä seikkailuja ja löydetään vanhoja sekä uusia ystäviä, mutta myös tutkiskellaan itseä. Tykästyin erityisesti romaaneihin Muumimappa ja meri, kuvakirjaan Vaarallinen matka ja opetuskäytössäkin hyödylliseen sekä monipuoliseen Muumimuseo -kirjaan.


Jokaista lukemaani kirjaa kohti lahjoitin 2 euroa #MEIDÄNMERI -kampanjaan.

Haasteeseen osallistui sekä kirjabloggaajia että kirjagrammaajia. Myös Facebookin kautta tuli pari osallistujaa. Arvon heidän joukostaan Muumit ja suuri tuhotulva -kirjan voittajan lauantaina 9.5. 

Mukana olivat muun muassa:

Edit. Lukuhaasteen arpajaisissa onni suosi Justiinaa/ @vuosisadantarina. Voittajalle on ilmoitettu henkilökhtaisesti.

4 kommenttia:

  1. Minulle kirjoja kertyi tasan yksi, enkä siitäkään ehtinyt blogata haasteaikana.:-( Muumipappa ja meri oli kyllä ihana kirja, se taitaa nousta suosikkini Taikatalven rinnalle. Ja kävin suojelemassa Itämerta.;-) Tärkeä hanke, ja hienoa, että nostit esiin. Muuten olisi voinut jäädä minulta kokonaan huomaamatta.
    https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2020/05/tove-jansson-muumipappa-ja-meri.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos osallistumsiestasi! Minustakin tämä Itämeri-hanke ja John Nurmisen Säätiön työ on todella tärkeää, eli olen iloinen että lähdit mukaan.

      Poista
  2. Kiitos mukavasta haasteesta! Luin kuusi muumikirjaa, joista neljästä bloggasin haasteaikana. Keräsin lukemani kirjat koontipostaukseen, joka löytyy täältä: https://lastenkirjavuosi.blogspot.com/2020/05/muumikirjojen-lukuhaaste-innosti.html
    T. Kati /Lastenkirjavuosi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos osallistumisestasi! Tuo lukemasi "Outo vieras muumitalossa" vaikuttaa aivan ihastuttavalta. Olisipa mukava lukea se. :)

      Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.