Helsingin Kirjamessut 26.9. - 29.10.2023

Enää kaksi viikkoa ja Helsingin Messukeskuksessa päästään taas sukeltamaan neljäksi päiväksi kirjallisiin syövereihin. On taas Kirjamessujen aika, ja tänäkin vuonna aion itse mennä paikan päälle kokemaan, kuuntelemaan ja katselemaan, mitä kirjallisuuden kentälle tänä vuonna kuuluu. Tänä vuonna messuilla on uutta digitaalisiin sisältöihin keskittyvä Töölönlahti-lava, jonka yhteydessä on kirjasomen kohtaamispaikka. Töölönlahti-lavalla on myös ohjelmaa kirjasomesta. 



Itse odotan ainakin seuraavia ohjelmia:

  • Torstai klo 14.00 - 14.30 (Töölönlahti): Äänessä kirjapodcastit 
  • Lauantai klo 16.30 - 17.00 (Töölönlahti): Kirjagramin merkitys kirjailijoille: Valtaa, tukea ja yhteisöllisyyttä 
  • Sunnuntai 14.00 - 14.30 (Lonna): Miksi suosittu dekkaristi kirjoittaa lastenkirjoja? 
  • Eevan kirjaklubi: Huokauksia luokasta (Hakaniemi, +verkossa)

Minua tietysti kiinnostaa joka vuosi, millainen lastenalueesta on kulloinkin tehty. Tänä vuonna sen paikka on muuten muuttunut, ja lastenalue sijaitsee hallissa 7. Tutuilla Kumpula ja Toukola -lavoilla lastenkirjallisuuden ystävät pääsevät osallistumaan työpajoihin, kuuntelemaan esityksiä, haastatteluja ja kirjavinkkauksia. Paikalla on myös Stoori-kirjastoauto, jossa voi tiettyinä kellonaikoina käydä lukemassa lukukoiralle sekä Tarinastudio, jossa voi osallistua yhteisen taideteoksen tekemiseen (huom! osa taideteoksesta on ennakkotyöpajoja koululaisryhmille).


Kuvitusta viime vuoden messuilta.


Perheen pienimmät yleensä tykkäävät messualueella tavattavista suosikkihahmoista, ja nyt he pääsevät halimaan muun muassa Tatua ja Patua, Albi Lumiukkoa, Pikkulia, Herra Hakkaraista ja Supermarsua. Koululaisia kiinnostanee HS Lasten Uutisten ja Yle Mixin ohjelmat, joissa kerrotaan, miten uutiset syntyvät. Lastenalueelta alkaa myös elämyksellinen retki, joka tutustuttaa lastenkirjallisuuteen. 

Kiinostavalta kuulostavat myös esimerkiksi nämä lastenalueen ohjelmat: 

  • Etsivätoimisto Muron monumenttimysteeri -työpaja (torstai)
  • Graffittityöpaja (torstai)
  • Haluatko etsiväksi -salapoliisityöpiste (torstai)
  • Zeta: Suunnittele oma peli! (perjantai)
  • Mikko Mallikas ja syntymäpäiväkutsut - dramatiserande sagoläsning av boken Mikko Mallikas ja syntymäpäiväkutsut (lauantai)
  • Saanko minä silitellä sinua? -tunnustelupaja (sunnuntai)

Kuvitusta viime vuoden messuilta.

Myös monilla kustantajilla on omilla pisteillään tarjolla puuhaa lapsivieraille.Voit käydä tutustumassa lastenalueeseen tästä linkistä ja messuohjelmaan teemoittain täältä.

Pssst.... Blogini Facebookissa (https://www.facebook.com/luetaankotama/) ja Instagramissa (@kia_luetaanko_tama) arvon kaksi lippuja messuille (Liput saatu yhteistyössä Messukeksen kanssa).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.