Millainen oli Helsingin Kirjamessujen uusi lastenalue?

Pari viikkoa sitten oli yksi kirjavuoden kohokohdista, kun Helsingissä pidettiin kirjamessut. Itse olin mukana perjantaista sunnuntaihin ja viihdyin erityisesti uudistetulla lastenalueella. Se oli tänä vuonna mukavan iso ja yhtenäinen, selkeä ja viihtyisä. Aivan mahtavaa, että lapsikävijöihin oli panostettu aikaisempia vuosia enemmän!

Kuvasin ja koostin teille videon, jolla muun muassa muutama tuttu hahmo ja kirjantekijä kertoo oman mielipiteensä alueesta. Käyhän kurkkaamassa videolta, miltä uudistetulla lastenalueella näyttää, ketkä kirjoista tutut suosikkihahmot lapsia viihdyttivät ja millaista ohjelmaa lapsille oli tarjolla!

Video löytyy kirjabloggaajien, -tubettajien, -twiittaajien ja -grammaajien uudelle, yhteiselle kanavalta eli Kirjakultilta.


4 kommenttia:

 1. Hauskaa että nautit kirjamessuista 📚
  Hyvää uutta viikkoa !

  VastaaPoista
 2. Mä olin oman Sylisamponi kanssa Toukola -lavalla. Ennen oman osuuteni alkua huomasin, että viereisellä lavalla on Jukka Itkonen. Lopulta kävi niin, että aloitin Sylisampoiluni vartin myöhässä, koska Toukolan edellä oleva tyhjä alue täyttyi ihmisistä, jotka olivat tulleet katsomaan Muumia ja Pikku Myytä. Tajusin toki heti, ettei kannata yrittää kilpailla huomiosta:) Kun Pikku Myy oli sanottavansa sanoanut koin jotain ainuutlaatusita: luin lorujani ja yksi vauvoista oli maailman aurinkoisin - hymyili minulle ja nauroi, kun loruttelin. Myöhemmin hänen äitinsä kertoi, että Sylisampo-lorut ovat heille molemmille niin tuttuja, että osaavat ne ulkoa. Ajattelin silloin, että juuri tämän takia, yhden lapsen vuoksi kannattaa kirjoittaa ja lukea. Ja odottaa vuoroaan Pikku Myyn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana tuo kokemuksesi! Se kyllä osoittaa, että kannattaa ehdottomasti kirjoittaa ja lukea - myös pienille vauvoille ja taaperoille.
   Ehkä tuossa ohjelmien ja hahmojen vierailujen sijoittamisessa olisi vielä miettimistä. Kyllä nuo hahmot ovat sellaisia, että kiinnittävät lähes poikkeuksetta lasten huomion ja silloin muu ohjelma saattaa jäädä taka-alalle. Varmasti viisas päätös siis odottaa, että Myy oli esiintymisensä pitänyt.
   Minä ilahduin messuilla siitä, kun huomasin, että myös lukutuokiot ja kirjojen esittelyt naulitsivat pikkukuulijoita kuuntelmaan esityksiä.

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.