Herkkuja luvassa: Uusi Lukupalat-kirjasarja

Kesä on vasta alkanut, mutta minä fiilistelen jo tulevan lasten- ja nuortenkirjasyksyn tulevilla ihanuuksilla. Monelta kustantajalta on tulossa toinen toistaan houkuttelevamman oloisia kirjoja. (Onneksi osa ilmestyy jo nyt kesällä!) Olin keskiviikkona kuuntelemassa Tammen ja WSOY:n pressitilaisuutta heidän tulevasta lasten- ja nuortenkirjasyksystään. Heidän lukuisten kiinnostavien kirjauutuksien seasta mieleeni jäi erityisesti uusi Lukupalat-kirjasarja, joka tulee tarjoamaan herkkuja kaikille niille, jotka vasta opettelevat lukemaan tai ovat juuri oppineet lukemaan. Tällaista laadukasta, todella helppolukuista, kotimaista kirjasarjaa minä ainakin olen kaivannut!Sarjan idea on aika hauska: Sen kirjat on jaoteltu erilaisiin kategorioihin sen mukaan, millaisia tarinoita ne pitävät sisällään. Herkkusuut voivat siten helposti valita karkkisymbolien avulla itseään kiinnostavat kirjat. Sarjan sisältä löytyy kirjoja seuraavien kategorioiden alta: Mukavan makeaa!, Huvittavan hyvää!, Jäätävän jännittävää ja Menevään makuun! Onnistunut idea, täytyy kehua!

Kustantaja Saara Tiuraniemen mukaan Lukupalat-sarjan tavoitteena on tarjoilla pienille lukijoille luettavaksi kirjoja, joissa on kotimaiset tekijät ja laadukas suomen kieli. Niiden lukemisen pitäisi herättää lukijassaan palkitsevan onnistumisen tunteen, ja tarinoiden kiinnostaa lukijakuntaansa. Kirjoissa on kuulemma helppolukuisille kirjoille tunnusomaisesti paljon kuvia ja tarpeeksi vähän tekstiä, jotta aivan aloittelevakin lukija pystyy niistä nauttimaan.Sarjan kolme ensimmäistä kirjaa ilmestyvät heinäkuussa, ja jatkoa on luvassa heti keväällä 2017. Toivottavasti kustantaja julkaisee näitä tarpeeksi paljon ja tarpeeksi tiuhaan, että tarjolla on mahdollisimman nopeasti kattava valikoima kirjanamuja joista tulevat (himo)lukijat voivat valita itselleen maukasta luettavaa. Ensimmäiset kolme kirjaa ovat seuraavien tekijäparien yhteistyön tuloksia: Paula Noronen ja Kati Närhi:Yökoulu ja kadonnut opettaja, Tapani Bagge ja Carlos Da Cruz: Ryhmä Z ja lohikäärmeen kita ja Henna Helmi ja Reetta Niemensivu: Bella saa pentuja.
11 kommenttia:

 1. No nämä kyllä kuulostaa kiinnostavilta. Toivottavasti laadukkaan kielen lisäksi, ja näköjään laadukkaan kuvituksen, kirjoissa on mielenkiintoiset tarinat :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tarinat tosiaan ovat metittyjä ja lukijakuntaa kiinnostavia. Jotenkin kyllä rohkenen toivoa, että näin olisi, sillä esittelystä tuli ainakin tunne, että kustantaja haluaa julkaista kirjoja, jotka ovat kaikilla tavoilla laadukkaita. Myös lukijat ansaitsevat loistavia lukuelämyksiä!

   Poista
 2. Luin ensin hätäisesti, että 'Lakupalat' - ja lakun ystävänä piti tulla katsomaan, että mitenkäs lakritsalle on tullut ihan oma kirja :D. No, hyvä että lapsia innostetaan lukemaan, on oikein hauskan näköinen kirjasarja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lakupalat - lukupalat. Helpostikko nuo nyt menevät sekaisin. ;) Tämän kommenttisi jälkeen luin muuten itsekin otsikon samalla tavalla väärin. Minäkin lukisin kirjan lakuista! *nam*

   Poista
 3. Tämähän näyttää hyvältä idealta! Täytyy toivoa, että kirjat ovat sellaisia, että kiinnostavat lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella toivon niin. Kotimaiset teijät ainakin saavat minulta ison peukun!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiva, että sarja kiinnostaa! :-) Bloggasin siitä itsekin lyhyesti ja linkkasin tähän postaukseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki kiinnostaa. Kiva muuten lukea, että olet mukana sarjan kirjailijoissa. Kiitos linkityksestä!

   Poista
 6. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta! :) Toivottavasti tämä inspiroi pikkuisia lukijoita enemmän kirjojen pariin!

  Olipa muuten hauska löytää blogiisi - itsellenikin lasten- ja nuortenkirjallisuus on sydäntä lähellä ja kaiken lisäksi meitä yhdistää myös opettajan ammatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna! Mukavaa, että löysit blogiini. :) Toivotaan, että lapset tosiaan innostuvat ja tykästyvät sarjasta. Paljonhan on myös kiinni siitä, mitä kirjoja me aikuiset lapsille tarjoamme vai tajoammeko ollenkaan...

   Hyvää kesälomaa sinulle kollega! :)

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.