The Ninjago Movie - Kuvitettu opas

"Ninjago, Ninjago, Ninjagooooo!" Tämä lienee tuttu ja usein kuultu taisteluhuuto monen päiväkodin pihalla. Pienet pojat ja tytöt viilettävät ympäri pihaa ninjoina ja taistelvat näkymätöntä pahisarmeijaa vastaan. Heidän esikuviaan näissä taisteluleikeissä ovat toki myös vanhat tutut supersankarit mutta yhä useammin uudemmat Lego Ninjago ja Lego Chima -hahmot. En nyt tässä lähde sen enempää pulisemaan siitä, onko taisteluleikkejä sopiva leikkiä, sillä siitä aiheesta olen kirjoittanut aiemmin täällä. Lyhyesti totean, että kyllä on. ;)



Lego Ninjago elokuva sai ensi-iltansa Suomessa viime perjantaina, ja meilläkin viisi ja puolivuotias kyseli, saisiko mennä sitä katsomaan. Ikäraja elokuvalla on kuitenkin seitsemän, joten jouduin sanomaan ein. Ninjago elokuvaan voi onneksi tutustua myös kirjan avulla (ja toki sarja tulee myös televisiosta, jos sieltä haluaa seurata), ja me saimme tuon The Ninjago Movie - Kuvitettu opas (WSOY 2017, alkuteos DK, arvostelukappale kustantajalta*) niin ikään viime perjantaina. Voitte arvata, mitä kirjaa meillä on luettu jokaisena iltana siitä asti! Voin sanoa, että nyt me molemmat vanhemmatkin tunnemme Ninjago Cityn, Ninjatiimin ja sen kouluttajan mestari WUn sekä tietysti myös pääpahiksen eli Lord Garmadonin ja hänen haiarmeijansa.



Minä odotin kirjalta hieman enemmän juonellista selostusta siitä, mistä elokuva kertoo. Kyllähän teoksen nimi The Ninjago Movie - Kuvitettu opas toki kertoo, että kyseessä ei ole tarinakirja, mutta silti minulle jäi hieman epäselväksi, millainen tarina elokuvassa oikein on. Tässä kuvitetussa oppaassa keskitytään esittelemään Ninjagon keskeisimmät hahmot, tapahtumapaikat, taisteluvarustukset ynnä muut vastaavat. Kirjan lopussa on muutaman aukeaman kohta, jotka kertovat eniten itse elokuvasta. Sehän kuitenkin on selvä, että paha Lord Garmadon aikoo jällen kerran tuhota Ninjago Cityn, ja Ninjat taistelevat häntä vastaan. Tällä kertaa he ilmeisesti meinaavat jopa hävitä, ja lähtevät siksi etsimään viidakosta mahtavista mahtavinta asetta. Se ei ole helppo tehtävä, ja jokainen retkeen osallistunut aina mestari WUta myöten oppii viidakossa itsestään jotain uutta.



Vaikka Ninjagossa on pahiksia, hurjan näköisiä robotteja ja paljon puhetta tuhoamisesta sekä valloittamisesta, on kirjassa myös mukana rutkasti huumoria, joka vie sen pahimman terän myös Lordi Garmadonin kauheudelta. Jo kirjan rakenne rikkoo perinteistä opaskirjan formattia, sillä tavallisten tietokirjamaisten sivujen rinnalla on esimerkiksi ote Lloydin päiväkirjasta, Ninjago Cityn asukkaille tehdyn gallupin tulokset ja kuva koulun ilmoitustaulusta.



The Ninjago Movie - Kuvitettu opas kiehtoo varmasti monia pieniä - ja miksei isompiakin - Lego Ninjago -faneja. Osa kirjan vitseistä avautuu paremmin alakouluikäisille, mutta katseltavaa ja ihmeteltävää löytyy kyllä nuoremmallekin lukijalle. Nämä elokuviin, tv-sarjoihin ja leluihin perustuvat kirjat eivät ehkä ole monen vanhemmat suosikkeja, mutta lapset yleensä tykkäävät niistä. Tämä kirjavinkki kannattaakin laittaa muistiin, sillä ehkäpä sekin pieni kaveri, joka yleensä ei jaksa asettua kirjan ääreen, tykkää tällaisesta kirjasta, jonka maailma on leikeistä tuttu.



*Kirjan on suomentanut Tommi Järvinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.