Rohkea Sanni Hanhi toivottaa ystävät tervetulleiksi

Rohkea Sanni Hanhi (Kustannus-Mäkelä 2018, arvostelukappale, alkuteos Hodder Children's Book) on veijarimainen kuvakirja rohkeasta, ystävällisestä ja avoimesta Sanni-hanhesta, joka ei epäröi toivottaa uusia tuttavuuksia tervetulleeksi kotiinsa huolimatta siitä, kuinka pelottavia nämä ehkä yrittävätkin olla. Kirjan on kirjoittanut Danny Baker ja hilpeät kuvat on luonut Pippa Curnick. Onnistuneen suomennoksen on jälleen kerran tehnyt Raija Rintamäki.

Kirjan kansikuva on aika perinteisen oloinen, ja
minun mieleeni siitä tulee vanha lastenkirja Hanhiemon satuaarre.
Kirjan sisältä paljastuu tarina, joka ei ole  tylsä tai tavallinen.

Sanni Hanhi asuu yksin metsän reunassa, eikä se ole koskaan tavannut muita eläimiä. Eräänä päivänä sitä lähestyy vuoron perään peräti muutamakin eri eläin, joista enemmistöllä on jostain syystä tavoitteena saada Sanni pelkäämään ja juoksemaan niitä karkuun. Ensin Sannia lähestyy susi, mutta Sanni toteaa, ettei hän kyllä osaa pelätä sutta, joka muistuttaa lähinnä pörröistä makkarapötköä. Sanni ei siis suostu pakenemaan, vaan toivottaa suden tervetulleeksi teelle. Susi lähtee näreissään pois.

Danny Baker & Pippa Curnick: Rohkea Sanni Hanhi
(Kustannus-Mäkelä Oy 2018)

Danny Baker & Pippa Curnick: Rohkea Sanni Hanhi
(Kustannus-Mäkelä Oy 2018)

Sama toistuu, kun Sannin luo tulevat myös karhu ja leijona, eikä rohkea Sanni-hanhi osaa pelätä heitäkään. Sanni onnistuu näkemään jokaisessa pedossa jotain hassua ja positiivista ja kutsuu heidät kaikki kotiinsa. Petojen ylpeys saa kovan kolauksen, eikä kukaan ota kutsua vastaan. Sitten Sannin luo vaappuu toinen hanhi, joka ei suinkaan tahdo pelotella Sannia ja ottaa ilomielin teekutsun vastaan.

Danny Baker & Pippa Curnick: Rohkea Sanni Hanhi
(Kustannus-Mäkelä Oy 2018)

Kun kaksikko taapertaa Sannin mökille, heidän ohitseen viuhahtaa kolme jo aiemmin tavattua eläintä. Jostain kumman syystä karhu, susi ja leijona ovat loppujen lopuksi päättäneetkin ottaa teekutsun vastaan. Ehkä siksi, että ne ovat huomanneet, että maailmassa on vielä joku niitäkin ahkerampi pelottelija...

Danny Baker & Pippa Curnick: Rohkea Sanni Hanhi
(Kustannus-Mäkelä Oy 2018)

Sanni toivottaa silti kaikki uudet ystävänsä reilusti tervetulleiksi! Eikös olekin ihanan positiivinen elämänasenne tällä rohkealla Sanni Hanhella? :) Tässä kuvakirjassa on veikeä kuvitus, huumoria ja loppuratkaisu, joka ainakin minun lapsissani herätti hilpeyttä. Rohkea Sanni Hanhi onkin erinomainen hyvän mielen kirja aikuisen ja lapsen yhteisiin ääneenlukuhetkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.