Blogin yksivuotissynttärit ja arvonta!

Tänään on kulunut tasan vuosi siitä, kun hieman epävarmana ja melko paljon jännittäen kirjoitin ensimmäisen postauksen tähän blogiini ja painoin "julkaise"-nappia. Vaikka olen aina ollut kirjallisuuden suurkuluttaja, olin vasta hiljaittain löytänyt uudestaan vuosien tauon jälkeen lasten- ja nuortenkirjat. Kahden pienen lapsen kotiäitinä tuntui siis luonnolliselta, että ryhdyn kirjoittamaan nimenomaan lasten- ja nuortenkirjablogia. 

Aluksi kirjoittelin harvakseltaan ja aika haparoiden. Jokaisen kirjoituksen jälkeen mietin, lukeeko kukaan tätä blogia. Olin haltioissani ensimmäisistä lukijoista ja kommenteista. Tässä vaiheessa täytyy kyllä tunnustaa, että olen edelleen todella ilahtunut, kun näen blogini saaneen uuden lukijan, facebook-tykkääjän tai uuden kommentin. Vaikka toki kirjoitan blogia omaksi ilokseni, toivon tietysti, että siitä on hyötyä ja iloa muillekin kuin minulle. Yksi parhaista jutuista blogin kirjoittamisessa on vuorovaikutus lukijoiden ja muiden kirjoista kiinnostunieden ihmisten kanssa. On mahtavaa saada jakaa kiinnostus kirjoihin ja keskustella kirjallisuudesta muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Tuntuu aika kliseiseltä sanoa näin, mutta tämän blogiharrastuksen myötä olen löytänyt monia hienoja kirjablogeja ja tutustunut virtuaalisesti niiden taitaviin kirjoittajiin. 

Tällä hetkellä harmittaa, että en ehdi bloggaamaan läheskään niin usein kuin haluaisin. Lähes jokaisella viikottaisella kirjastoreissullamme lainaamme jonkin (tai joitakin) sellaisen lasten- tai nuortenkirjan (kirjoja), josta (joista) ehdottomasti haluaisin kirjoittaa heti paikalla. Niinpä minulla onkin oikeastaan aina jonossa muutama kirja odottamassa luku- ja bloggausvuoroa.

Joskus mietin edelleen, kuinkahan moni mahtaa blogiani lukea ja kiinnostavatko kirjoitukseni ketään. Aika hiljattain muutamakin eri ihminen totesi minulle ihan kasvokkain, miten kiva blogiani on käydä lukemassa, ja että se on innostanut heitä käymään kirjastossa yhdessä lapsensa kanssa ja lukemaan enemmän yhdessä. Tällaisten kommenttien jälkeen on pitkän aikaa todella hyvä mieli, sillä silloin tietää oikesti saaneensa tällä pikkuisella blogilla aikaan jotain hyvää. :)


...............................................

Noh, tästä aiheesta voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkän sepustuksen, mutta nyt kuitenkin siirryn siihen tärkeämpään eli arvonta-asiaan. Blogin synttäreiden kunniaksi arvon kirjan Pienet tutkijat liikkeellä (TacTic Publishing 2015). Sen on kuvittanut Allan Sanders ja kirjoittanut Ruth Martin (suom. Tuula Kuoppala). Pienet tutkijat liikkeellä on lasten tietokirja, jossa on nerokkaasti yhdistetty lasta kiinnostavat kurkistusluukut ja komea määrä kulkuneuvotietoutta. Meidän reilu kolmevuotias autopoikamme pitää tästä kirjasta valtavasti. Vaikka kirja on siis luukkukirja, sopii se valtavan tietomääränsä puolesta myös isommillekin lapsille. Arvottava kirja on arvostelukappale, mutta koska meillä on sama kirja lahjaksi saatuna, pyysin lupaa arpoa sen teille. Voit käydä kurkkaamassa arvostelu kyseisestä kirjasta tästä linkistä.Osallistu arvontaan jättämällä kommentin tähän postaukseen ja kertomalla, mikä on oma (tai lastesi) suosikkikirja. Jos olet blogini lukija tai Facebook-tykkääjä saat yhden ekstra-arvan. Kerrothan siis kommentissasi, kuinka monella arvalla osallistut ja jos olet anonyymi, keksi itsellesi joku nimimerkki. Arvon kirjan vastaajien kesken sunnuntaina 16.8. ja julkaisen voittajan nimen blogissa samana päivänä. Osallistua voit sunnuntaihin klo 17.00 saakka!

Onnea arvontaan!

58 kommenttia:

 1. Onnittelut iloiselle yksivuotiaalle. :) Blogiasi on mukava seurata, vaikka lastenkirjat eivät olekaan ajankohtaisia omassa taloudessani. Jätänkin arvonnan tällä kertaa väliin, mutta toivottelen bloggausintoa myös tulevalle vuodelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukava kuulla, että käyt mielelläsi blogissani vierailulla, vaikka kaikki esittelemäni kirjat eivät olekaan sinulle ajankohtaisia.

   Poista
 2. Onnea yksivuotiaalle ja pitkää ikää blogillesi! En osallistu arvontaan, sillä itselläni taikka lähipiirissäni ei ole lapsia.

  VastaaPoista
 3. Onnea 1-vuotiaalle. MInullakaan eivät lastenkirjat ole enää ajankohtaiset omassa perheessä, mutta sitäkin enemmän työssäni. Hypin kirjablogeissa etsimässä vinkkejä päiväkoti-ikäisille luettavista kirjoista. Oman kokemukseni mukaan ihan ykkönen 3-6 -vuotiaiden kirjana on Kasper, Jesper ja Joonatan; kolme iloista rosvoa. Sitä on ilo lukea ääneen, mutta Kardemumman kaupungin rosvotarinoista on myös aivan huikean hyvä äänikirja, jossa tietysti bonuksena vielä laulut. Mukana arvonnassa, kurkistuskirjat toimivat aina!
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Toivottavasti blogistani on ollut sinulle hyötyä työhösi. Tuo kuuntelukirjavinkki on hyvä! Uskoisin, että myös ekaluokkalaiset tykkäävät. :)

   Poista
 4. Onnea ihanalle blogillesi, Kia! Olet vilpittömän innostunut lastenkirjallisuudesta ja se välittyy kirjoituksissasi. <3 Täällä on aina ilo vierailla ja löytää mukavia vinkkejä!

  Minulla on neljä lasta, joista isommat lukevat jo itse ja pienimmälle luetaan kasoittain kuvakirjoja. Nuorin rakastaa Onni-kuvakirjoja ja isommat lukevat Risto Räppääjiä uudestaan ja uudestaan, ja niitä kuunnellaan myös äänikirjoina. Toinen 10-vuotiaista tytöistä tykkää erityisesti Me Rosvoloista, toinen esimerkiksi Salaisesta puutarhasta. Nyt luetaan Astrid Lindgreniä, Kalle Blomkvistia ja Veljeni Leijonamieltä.

  Arvontaan osallistun totta kai ja kahdella arvalla! Kirja olisi kuopukselle juuri passeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina kauniista sanoistasi! <3 Onnit ovat kyllä superhyviä, ja oppilaille olen lukenut Risto Räppääjiä. Minä en muuten ole (vielä) lukenut yhtään Me Rosvoloita. :O

   Poista
 5. Onnea kivalle blogillesi, täällä on ilo käydä! Kahdella arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista tosiaan, suosikkikirja unohtui mainita. Todella vaikea valinta. Harry Potter-kirjat ovat olleet koululaisemme mielestä huippuja (ja ovat myös yksi oma suosikkini). Myös Puluboi-kirjat ovat hurmanneet perheemme. Nyt luemme Supermarsu-sarjaa ja sekin on aivan loistava koko perheemme mielestä. :)

   Poista
  2. Kiitos ja kiva kuulla, että käyt mielelläni blogissani! Harry Potterit olen lukenut useaan otteeseen, osan englanniksi. Nuo Puluboit taitavat olla lähes kaikkien alakouluikäisten - ja venhempiensa - suosikkeja. :)

   Poista
 6. Meillä luetaan tällä hetkellä lastenkirjoja laidasta laitaan 1-, 5- ja 6-vuotiaiden kanssa. Iltasatukirjoina suosikkeja ovat tällä hetkellä Astrid Lindgrenin kirjat, mutta Suuri Karttakirja lienee silti lasten tämän hetken suurin suosikki.

  Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli keväämmällä vaihe, kun esikoinen halusi lukea lasten karttakirjaa isänsä kanssa. Nyt se innostus on kyllä hiipunut. Kausittain taitavat mennä nuo kiinnostuksenkohteet.

   Poista
 7. Onnea blogillesi! Olen saanut useamman hyvän kirjavinkin lapsille luettavaksi. Lisäksi tykkäsin erityisesti kouluun liittyvistä kirjavinkeistä! Tiistaina tutustummeki Mikko Mallikkaaseen :) Helmi pitää tällä hetkellä kovasti Tatun ja Patun aakkoset -kirjasta. A. puolestaan tutkii mielellään kaikkia autokirjoja.

  Kahdella arvalla mukana!

  Maria Kuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria Kuu! Ihanaa, että vinkeistäni on ollut hyötyä. Minullakin on Mikko Mallikas varattuna tiistaita varten. ;) Tuo Tatun ja Patun aakkoset voisikin olla seuraava TatuPatu hankintamme. Esikoinen varmaan tykkäisi siitä.

   Poista
 8. Onnea blogillesi, Kia. Meilläkin, totta kai, luetaan paljon. Yhdeksänvuotiaan esikoiseni suosikkikirja(sarja) on Harry Potterit, seitsenvuotiaan kuopuksen taas Veera Salmen Puluboit. Oma lastenkirjasuosikkini on ikuisesti Lindgrenin Marikki.

  Osallistun arvontaan, vaikka omat lapseni ovat ehkä hieman isoja arvontavoittokirjalle, niin kaksivuotias kummipoikani ja tämän viisivuotias isoveli olisivat takuulla innoissaan. :) Olen mukana kahdella: kommentoin ja olen blogisi lukija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista! Tämä kirja on kyllä lähes takuuvarma hitti tuon ikäisten pikkupoikien keskuudessa. :) Meillä esikoinen sai tämän tosiaan lahjaksi isoisoäidiltään, joka selvästi tiesi, mitä kolmevuotias pikkumies lukee mielelleen. :)

   Poista
 9. Onnea yksivuotiaallemukavalle blogillesi.
  Lasten kirjoihin keskittyviä blogeja tarvitaan.
  Lasten kirjoja on paljon hyviä scarryja, maurikunnaksia, mutta sanon kuitenkin Myyrä kaupungissa, yksi lempikirjani.
  En osallistu arvontaan, pienten lasten vanhemmat ovat etusijalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Meilläkin löytyy hyllystä paljon noita Scarryja ja Kunnaksi. Tuota Muurä kaupungissa emme olekaan lukeneet, mutta keväällä ostin kirjan Myyrän auto. Siinä kerronta on aivan valloittavaa ja kuvat tietysti suloisia - osa voisi olla ihan sisustustauluja!

   Poista
  2. Pieni korjaus tarkoitin juuri tuota Myyrän autoa, Myyrä kaupungissa olen nähnyt vain piirretynä :)

   Poista
  3. Minäkin olen jotain Myyriä nähnyt piirrettyinä, mutta en kyllä enää yhtään muista, mitä...

   Poista
 10. Onnittelut yksivuotiaalle! Meillä vajaa 2-vuotias taapero lukee mieluiten juuri autokirjoja :) Mukana kivassa arvonnassa!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kaksi arpaa, seurailen Facessa.
  Aaro Orava -kirjat ovat lasteni suosikkeja. Pidän niistä itsekin :) Oma lempikirjailijani on Stephen King.

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaro Orava -kirjoja me emme ole vielä lukeneet. Kiitos siis vinkistä!

   Poista
 12. Onnea kivalle blogille!
  Anna

  tervatynnyri(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Lapsena tykkäsin Astrid Lindgrenin Melukylän lapsista, vähän vanhempana Anni Polvan Tiina-kirjoista. Nykyään en ehdi paljon lukea, mutta muutama kirja odottaa parempia aikoja :)
  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melukylät ovat kyllä suloisia lastenkirjoja. Ja minäkin tykkäsin kovasti Tiinoista. Luin niitä viime joulun tienoilla muutaman uudestaankin. Ihania olivat vieläkin!

   Poista
 14. Synttärionnittelut!
  Minä olen pitänyt nykyistä blogiani nyt muutaman kuukauden ja tunnen itseni kovin aloittelijaksi. Muistan hyvin tuon tunteen. Ensin mietin kuukausia, viitsisinkö ja kehtaisinko blogata ja mikä blogille nimeksi. Ensimmäiset tekstit luetin läpi ainakin nuorimmilla sisaruksillani ja keskustelin, kehtaanko julkaista.
  Olen blogin tilaaja, joten osallistun kahdella arvalla. (En ole huomannutkaan, että voisin seurata myös FB:ssä, etsin sinut sieltäkin kohta.)

  Lempikirjoja on niin monta. Lasteni lempikirjoja ovat Tatut ja Patut, ehkä Oudot kojeet nousee ylitse muiden ja yksi meidän ihan oma kirja.
  Tällä hetkellä suosiossa on Puluboit ja Viisikot ja esikoinen tykkää Jo Salmsonin kirjoista. Lapsena oma suosikkini oli pitkään Tuittupää ja salaperäinen Samu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Minäkin pidin blogiani jokusen päivän yksityisenä aluksi. :) Omien kirjoitusten julkituominen "kaikkien" silmille on aluksi todella kuumottavaa. Hauskaa, että teillä luetaan Viisikoita. Muistan ne hyvin omasta lapsuudestani. :)

   Poista
 15. Onnittelut antoisalle blogille!

  VastaaPoista
 16. Lisäys edelliseen... Innostuksesi tarttuu blogisi kautta, kiitos siitä. Teet todella huolellista työtä ja tarkastelet kirjoja antaumuksella, monista eri näkökulmista. Hienoa! Lempikirja tai yksi niistä on Kiitos kiltti lumiukko. Vuosien saatossakaan tuo koskettava kuvakirja ei ole unohtunut. Arvottava kirja on ihana - kaksi arpaa kiitos. T: Anna-Kreetta

  VastaaPoista
 17. Onnea!
  mukana arvalla :)
  soiva laulukirja on meilllä ihan lemppari.
  elina_jokitalo(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ei olekaan tuota Soivaa laulukirjaa, mutta Kunnaksen soiva joululaulukirja oli hitti viime jouluna. :)

   Poista
 18. Kia, onnea mukavalle blogillesi :)

  VastaaPoista
 19. Onnea blogille! Mukana kahdella arvalla, tykkään fb:ssä.
  Meidän lempparikirja on Miffy-kirja, Maisa-kirjatkin ovat suosittuja.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maisa kirjoja voisinkin kohta jo kokeilla lukea kuopukselle. :)

   Poista
 20. Eksyin blogiisi ja liityin heti lukijaksi! Meillä luetaan monenlaista ja on kiva saada uusia vinkkejä tähänkin harrastukseen. Lasten ehdoton lemppari on tällä hetkellä Tatu ja Patu - sarjan kirjat ja niitä on kiva aikuisenkin lukea :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eksyit! Tervetuloa lukijaksi. :) Tatu ja Patu -kirjat ovat kyllä kivoja. Tässä syksymmällä ilmestyy muuten uusi Tatu ja Patu!

   Poista
 21. Tatu ja Patu-kirjat jaksavat innostaa ja naurattaa kerta toisensa jälkeen.

  Osallistun kahdella arvalla blogin lukijana ja facebook-tykkääjänä.

  Keiju ja kuutit <3 ;)

  VastaaPoista
 22. Niin ja ONNEA vuosikkaasta ihanasta blogista. 💙

  VastaaPoista
 23. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. Onnea 1-vuotiaalle! Meillä luetaan paljon ja lasten suosikkeja ovat esim. Tatu ja Patu -kirjat sekä Risto Räppääjät. Mukaan arvontaan kahdella arvalla =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siinatar! Tatut ja Patut tuntuvat olevan todella suosittuja.

   Poista
 25. Onnea, onnea! Höpsö hönttisaurus on tämänhetkinen suosikki.
  1 arpa.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Höpösö hönttisaurus onkin mukavan vuorovaikutteinen kirja.

   Poista
 26. Onnittelut!
  Yksi arpa minulle, kiitos!
  Nuorempaa kiinnostavat kaikki läppäkirjat ja kirjat, joissa on erilaisia kosketeltavia pintoja.
  Vanhempi tykkää muumi- ja autokirjoista.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovin samoilta vaikuttavat teidän lastenne suosikkirjat meidän lastemme suosikkien kanssa.

   Poista
 27. Onnea yksivuotiaalle! Meillä on tykätty Mikko Mallikkaasta :) Yhdellä mukana arvonnassa, tuo kirja olisi lahja kummipojalleni <3 jasminella82@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mikko Mallikas -sarja on kyllä kestänyt hyvin aikaa.

   Poista
 28. Paljon onnea :)

  lemppareitani ovat ehdottomasti Nalle Puh -kirjat :) 2 arpaa :)

  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Muistan vieläkin, kun siskoni sai joululahjaksi paksun Nalle Puh -kirjan. Täytyypä kysäsitä, jos se olisi vielä tallella...

   Poista
 29. Muumikirjat ovat meillä kestosuosikkeja. Mukana kahdella arvalla. pussikarhu(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumit taitavat miellyttää sekä lapsia että aikuisia. :)

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.