Täsmäkirjoja taaperoille ja leikki-ikäisille

Loppukseän ja alkusykyn aikana on ilmestynytmonta hauskaa kirjaa taapero- ja leikki-ikäsille lapsille.



WSOY:lta ilmestyi Antti Nikusen kirjoittamaan ja kuvittamaan Urho ja Onna sarjaan uusi kirja Urhon ja Onnan laastarikirja (arvostelukappale kustantajalta). Tässä kirjassa kahdesta edellisestä osasta tutut Onna ja Urho joutuvat leikkien tuoksinassa pieniin onnettomuuksiin, kolhivat itseään ja saavat haavoihinsa laastarit. Ja mikä parasta, lukija saa ihan oikeasti laittaa laastarin Onnalle ja Urholle, sillä kirjassa on mukana viisi irrotettavaa ja uudelleenkiinnitettävää laastaria! Lisäksi kirjan lopussa on koukku, pieni vitsi, joka ilahdutti meidän vajaa 2-vuotiasta ja 4-vuotiasta lukijaamme.

Antti Nikunen: Urhon ja Onnan laastarikirja (WSOY 2018)

Hiukan meitä kyllä harmitti, että vaikka laastarit ovatkin uudelleenliimattavia, niiden tarrapintaan kertyy pölyhiukkasia, eikä liimaus enää muutaman kerran jälkeen pidä niin hyvin kuin aluksi. Yksi laastari joutui jopa hukkaan, mutta onneksi se löytyi uudestaan. Olisikohan kirjan tukeviin pahvisivuihin voinut laittaa magneetit pipikohtiin, niin että laastarit olisivat kiinnittyneet magneeteilla?

Antti Nikunen: Urhon ja Onnan laastarikirja (WSOY 2018)

Kustannus-Mäkelä on julkaisuut tänä syksynä peräti kaksi uutta kirjasarjaa (arvostelukappaleet kustantajalta), jotka on suunnattu perheen pienimmille lukijoille. Mervi Lindmanin teoksissa valloittava Peppe-taapero seikkailee pienissä kirjoissa nimeltään Peppe pussaa ja Peppe pillastuu. Ensin mainitussa Peppe-pikkuinen on keksinyt, että pussaaminen on hauskaa, ja pusuja häneltä saavat niin perheenjäsenet, pehmolelut kuin lemmikitkin. Lopulta löytyy kyllä yksi olento, jota edes Peppe ei tahdo pussata... Ja kirjan lopussa pusun saa tietysti Peppe-kirjan pieni lukija!

Mervi Lindman: Peppe pussaa (Kustannus-Mäkelä 2018)

Toisessa Peppe-kirjassa taaperoa kiukuttaa, kun kukaan ei tahdo pelata palloa hänen kanssaan. Tyhmä pallo saa lentää nurkkaan, ja vihainen Peppe marssii lastenhuoneeseen rikkomaan, murisemaan ja raivoamaan. Hän on vihainen kuin leijona ja krokotiili. Lopulta krokotiili alkaa kuitenkin itkea suuria kyyneleitä, ja lohtu ja turva löytyy onneksi oman vanhemman sylistä. Näissä kirjoissa sekä pieniin käsiin sopiva koko että lyhyet ja yksinkertaiset lauseet palvelevat hyvin pieniä lukijoita jotka siirtyvät pahvikantisista kirjoista näihin hieman isompien taaperoiden teoksiin.

Mervi Lindman: Peppe Pillastuu (Kustannus-Mäkelä 2018)

Toinen Mäkelän julkaisema kirjasarja on alunperin Ruotsissa julkaistu (Bonnier Carlsen Bokförlag, 2017), Maria Nilsson Thoren kirjoittama ja kuvittama hauska Kolmikko-sarja, jonka suomennoksen on laatinut Raija Rintamäki. Kolmikkoon kuuluvat noin 3 - 4-vuotiaat päiväkotikaverukset Iida, Valle ja Essi.

Kirjassa Kolmikko tahtoo leikkiä kaksin lapset ovat viimeisenä paikalla päiväkodissa, ja ongelmia syntyy, kun kotieläinleikkiin ei oikein tunnu sopivan kolmea kaverusta. Essi-kissa pahoittaa mielensä ja alkaa raapia ja sähistä, sillä hänestä Essi-hoitaja hoitaa enemmän Valle-koiraa. Valle ja Essi eivät enää halua leikkiä Essin kanssa tämän sähistyä heille. Päiväkodin tuttu aikuinen tulee lopulta paikalle ja muistuttaa, että kaikki saavat olla mukana! Lopulta kolmikko keksii kuin keksiikin leikin, johon kolme leikkijää sopii hyvin mukaan.

Maria Nilsson Thore: Kolmikko tahtoo leikkiä kaksin
(Kustannus-Mäkelä 2018)

Toinen kirja tähän sarjaan on Kolmikko luopuu tutista, jossa Essi tahtoo välttämättä Iidan ainoan jäljellä olevan tutin. Iida kyllästyy Essin kärttämiseen ja mankumiseen niin, että luovuttaa tuttinsa Essille lopullisesti. Essi tuntee itsensä tutti suussa ihan pieneksi vauvaksi ja tahtoo leikkiä vauvaleikkiä. Sitten hän huomaa, että Essi ja Valle eivät jaksa enää leikkiä tutin kanssa, vaan touhuavat jo aivan muuta. Ja niin päättää Essikin luopua tutista, ja niin ovat kaikki kolmikon jäsenet isoja muksuja, ilman tuttia.

Maria Nilsson Thore: Kolmikko luopuu tutista
(Kustannus-Mäkelä 2018)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.