Tämä vai tuo? Toripäivä

Eppu Nuotion kirjoittamat ja Aino Louhen kuvittamat Tämä vai tuo? -sarjan kuvakirjat ovat tähän mennessä kuljettaneet lukijan mielikuvitusmatkalle Berliinin kahviloihin, Japanin kirsikankukkasateeseen ja Islantiin ihailemaan tuliperäistä luontoa. Sarjan päähenkilön Fiinun kanssa on päästy juhlimaan vauhdikkaita syntymäpäiviä, ja nyt uusimmassa kirjassa Tämä vai tuo? Toripäivä (Bazar Kustannus Oy 2017, arvostelukappale kustantajalta) seurataan, millainen on Fiinun ja äidin päivä kirpputorimyyjinä ja vähän ostajinakin.Fiinu ja äiti ovat lähdössä kirpputorille myymään pois kaikki sopimattomat vaatteet ja kengät. Heillä on kannettavanaan monta kassia ja nyssykkää, eikä Fiinu löydä lähtökiireessä kenkiään eikä äiti löydä aurinkolasejaan. Fiinulla on onneksi suunnitelma: Hän aikoo ostaa torilta äidille aurinkolasit. Sillä kirpputorilta voi löytää mitä vain. Ja niinhän sieltä löytyykin. Fiinu esimerkiksi löytää heidän omasta kojustaan ihan samanlaiset kengät kuin oli itse hukannut!

Myyntityön välissä äiti ja Fiinu ottavat vähän selfieitä, syövät eväitä ja hankkivat kotiinsa tarvitsemansa hyllyn. Äiti ei osaa päättää, ostaako tämän vai tuon, joten hän ostaa molemmat. Onneksi kirpputorilla on edullista! Kun ostokset on tehty ja omat tavarat myyty - sitä yhtä muistoja sisältävää kassia lukuunottamatta - on aika myyjien ja heitä tervehtimään tulleiden tuttujen lähteä rantaan pulikoimaan. Täydellistä! Tätä kuvakirjaa lukiessaan todella pystyi aistimaan leppoisan ja lämpimän toripäivän kesäisen tunnelman.

Eppu Nuotio ja Aino Louhi: Tämä vai tuo? Toripäivä (Bazar Kustannus Oy 2017)

Aikaisempien Tämä vai tuo? -kirjojen tavoin tässäkin kuvakirjassa leikitellään sillä, miten monia valintoja teemme päivän aikana. Välipalahetken esimerkiksi kruunaa juuri se oikea muki, eikä sekään ole yhdentekevää, kumpi merenneitojen aarteista on kauniimpi; Tämä vai tuo? Tässä kirjasarjassa Fiinun, äidin ja vauvan kolmihenkinen perhe touhuaa yhdessä kaikkea mukavaa, vauva kulkee näppärästi (ja lähes huomaamattomasti mukana), eikä isähahmoa kaivata tähänkään tarinaa. Tarina kertoo arkisista puuhista, mutta ei liian vakavasti. Fiinu ja äiti hassuttelevat yhdessä, ja Louhen kuvitus osoittaa oivaltavasti, miten monista asioista tulee lapsen mielessä mukavaa (mielikuvitus)leikkiä.

Fiinu asettelee myytävät esineet kukkakuvioiselle pöytäliinalle.
Eppu Nuotio ja Aino Louhi: Tämä vai tuo? Toripäivä (Bazar Kustannus Oy 2017)

1 kommentti:

  1. Mutta kuka se pikkupallero joka kuvissa oli?! :D
    Kiva kun luitte tämän(kin)!

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.