Blogistanian parhaat 2017 - äänestyspostaus

Tänään 4.2. kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2017 parhaista kirjoista neljässä kategoriassa: Finladia, Tieto, Kuopus ja Globalia. Äänestyksen säännöt voit käydä halutessasi lukemassa vaikka täältä. Minä osallistun äänestykseen tänä vuonna vain Kuopus-kategoriassa.
Olen jo aikaisempina vuosina havainnut, että omien suosikkikirjojen valitseminen on todella vaikeaa. Lasten- ja nuortenkirjojen joukkoon mahtuu monia hyviä kirjoja, joista minä ja lapseni olemme pitäneet. Äänestäessäni mietinkin, mikä on ollut sellainen kirja, joka on erityisesti jäänyt mieleeni tai, jota olemme lasten kanssa lukeneet moneen kertaan. Kuvakirjoja valitessani pohdin myös, miten teksti ja kuvat tukevat toisiaan.

Tänäkin vuonna olisin voinut antaa ääneni vaikka kuinka monelle kirjalle, mutta sääntöjen mukaan saan valita vain kolme suosikkiani. Tässä ovat ääneni:

Kolme (3) pistettä: Elina Hirvonen ja Mervi Lindman (kuv.): Prinsessa Rämäpään talvitaika (Tammi 2017) Tämä kirja on sekä hauska että liikuttava. Se on täynnä arkista kaaosta ja mielikuvituksen taikaa.
http://luetaankotama.blogspot.fi/2017/10/kiiretta-hoppua-ja-kohtaamattomuutta.htmlKaksi (2) pistettä: Veera Salmi ja Elina Warsta: Päiväkoti Heippakamu - Pablo ja heiluvat hampaat (Otava 2017) Tämä kuvakirja kuvaa päiväkodin elämämää, erilaisia persoonia ja lasten arkea upealla tavalla: lapsen näkökulmasta, muttei lapsellisesti. 
http://luetaankotama.blogspot.fi/2017/10/paivakoti-heippakamu-pablo-ja-heiluvat.htmlYksi (1) piste: Laila Kohonen: Miehuuskoe (Otava 2017) Loistava nuortenromaani, jossa Kohonen kertoo melkein 13-vuotiaan Vilho-pojan tarinan kautta nuorille lukijoille Suomen itsenäsitymiseen ja sisällissotaan johtaneista tapahtumista.
Tässä muutamia muita kirjasuosikkejani vuodelta 2017:Voittajat julkaistaan emäntäblogeissa 5.2.2018 klo 10.00.

Finlandiaa emännöi Hurja Hassu Lukija -blogi.
Kuopusta emännöi Yöpöydän kirjat -blogi.
Tietoa emännöi Hannan kirjokansi -blogi. 
Globaliaa emännöi Oksan hyllyltä -blogi.

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Onpas kivan kuuloinen äänestys. Ehtisipä seurata paremmin, mitä kaikkea täällä blogimaailmassa tapahtuukaan ja osallistua näihin. Tosin minulle olisi tullut kyllä hirmuinen valinnanvaikeus tässä äänestyksessä. Yhtäkkiä tuli mieleen, että olisin äänestänyt Reetta Niemelän kirjaa Pipsa Pipariviulun 42 kaveria, Laura Ruohosen Tippukivitapausta ja Malin Kivelän Suurenmoista Rosabelia. Tosin yhden noista paikan olisi saattanut viedä myös Annukka Kiurun Tonttu toljanteri ja outo jouluvieras. Tuntuu muuten, että voisi olla vielä omat kategoriat esimerkiksi kuva- ja runokirjoille ja vähän pidemmille kirjoille.

  Mun itse asiassa ei ole tullut luettua yhtään noista kirjoista, joita olit äänestänyt, vaikka mielessä on ollut varsinkin nuo kaksi ensimmäistä. Pitääpä jossain vaiheessa tutustua niihin! Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait tästä postauksesta hyviä kirjavinkkejä! Sitä toivoinkin, että joku otatisi ja lukisi jonkun näistä mainitsemistani kirjoista, sillä mukana on monia hyviä teoksia. Valinnanvaikeus se oli siis minullakin. :) Minäkin muuten olisin äänestänyt tippukivitapausta, jos olisin ehtinyt äänestykseen mennessä bloggaamaan siitä. Sääntöjen mukaan vain niitä kirjoja saa äänestää, joista on blogannut.

   Huomasitko muuten, että tulokset julkaistiin aamulla, ja Kuopuksen voitti nuorten käännösromaani "Viha, jonka kylvät"? Olen lukenut kyseisen romaanin, mutta en kirjoittanut siitä. Yhdelläkään palkintosijalla ei ollut kuvakirjaa, mikä oli arvattavaa, mutta pettymys silti! :(

   Poista
 2. Löysin ihan juuri blogisi ja onneksi löysin! Minulla on 10-, 8- ja 5-vuotiaat lapset, joten eri-ikäisten kirjauutuudet ja suositukset todella kiinnostavat! Asumme ulkomailla, joten useimmiten hankimme kirjat e-kirjoina, vaikka mieluummin kääntelisimme kyllä ihan oikeita sivuja. Niinpä listaankin jo hyvissä ajoissa erityisen hyvältä kuulostavia kirjoja Suomen-matkojen tuliaisostoksia varten. Listaan pääsi Prinsessa Rämäpään talvitaika - luulen, että se olisi todella viisivuotiaamme mieleen. Molemmat pidämme Lindmanin kuvituksesta ja esim. Prinsessa Pikkiriikki on hänen suosikkinsa; Prinsessa Rämäpäässä taitaa olla vähän samanlaista ajatusta. Koiramäen Suomen historia oli viime vuoden parhaita kirjaostoksia ja yksi kahdeksanvuotiaan lempikirjoista. Kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valtavasti kommentistasi! On ilo kuulla, että blogistani on teille hyötyä. Jos pidätte Prinsessa Pikkiriikistä, pidätte luultavasti myös Rämäpäästä. Entä oletteko lukeneet Viisi villiä Virtasta -sarjaa. Sekin on vauhdikas sarja, josta meidän lapsemme ovat pitäneet.

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.