Myyrän syysleikit

Viimeinen kirja, jonka esittelen liittyen haasteeseen Talven lukuhaaste 15.10.2014-28.2.2015, on kirja, jonka esikoiseni bongasi kirjastosta. Tämä kirja on ollut meillä lainassa jo joskus aikaisemminkin, ja oletan, että tuttuus oli se syy, joka sai pojan tarttumaan tähän kirjaan uudestaan. Kovin montaa kertaa hän ei nimittäin kuitenkaan halunnut tätä kotona enää lukea...

Zdenek Milerin ja Katerina Milerin sekä Hana Doskocilová kirja Myyrän syysleikit (Tammi, 2008) on pahvikantinen taaperokirja, jonka kuvitus on mielestäni mukavan värikästä ja juuri niin herttaista kuin muistelinkin Myyrä-kirjoissa olevan. Syksyn ruska ja on vahvasti ja kauniisti läsnä jokaisessa kuvassa. Kirja on yksi neljästä kuvakirjasta, joissa on kuvattu myyrän puuhia eri vuodenaikoina.

Tarina Myyrän syysleikeissä on lyhyt, ja teema varsin perinteinen. Kirjassa myyrä ja tiainen poimivat kypsiä, putoavia luumuja, valmistavat niistä herkkuja ja harmittelevat sitten, kun eivät hoksanneet kutsua ystäviään herkuttelemaan. Onneksi makea tuoksu houkuttelee ystävät paikalla, sillä onhan vallan hauskaa viettää syksyisiä kekkereitä isolla ystäväjoukolla!

Muistelisin, että en itse lapsena välittänyt myyrän seikkailusta kovinkaan paljon, mutta nämä taaperokirjat myyrän leikeistä eri vuodenaikoina ovat kyllä suloisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.