Talven lukuhaaste 15.10.2014-28.2.2015 KOONTI

Nyt on aika tehdä koontipostaus Ullan Luetut kirjat -blogin Ullan aloittamasta haasteesta Talven lukuhaaste 15.10.2014-28.2.2015. Hyppäsin haasteeseen mukaan, kun syksy oli kääntynyt jo talveksi, ja meillä luettiin jo suurella innolla talvisia kirjoja. Niinpä luin kirjat haasteeseen hieman nurinkurisessa järjestyksessä alkaen talvi- ja jouluaiheisista kirjoista ja lopettaen syksykirjoihin. 

Kuva on Ullan haastekuva.
Tuntui muuten, että syksyisiä lasten- ja nuortenkirjoja on huomattavasti vähemmän kuin talveen ja jouluun liittyviä kirjoja. Olenkohan oikeassa? Nyt jos joku heti muistaa jonkin hyvän syksyaiheisen lastenkirjan, kirjoita ihmeessä vinkki kommenttiboksiin!

Mutta nyt asiaan. Luin monia talvi- ja joulukirjoja, mutta valitsin tähän haasteeseen ne, joita vielä erityisesti haluan nostaa esille. Kas tässä:

SYKSY

Zdenek Miler, Katerina Miler, Hana Doskocilová: Myyrän syysleikit (Tammi, 2008)
 • esikoisen valitseman pahvikantinen taaperokirja
Reetta Niemelä, Leena Lumme: Milja syksy (Otava, 2003)
 • informatiivinen lasten kuvakirja

TALVI

Mila Teräs, Karoliina Pertamo: Telma ja taikojen talvi (Otava, 2014)
 • alakouluikäisille suunnattu tarina Telmasta, jonka elämässä on sopiva hippunen taikaa
Il Sung Na: Hrrrr Talven tarina (Egmont/ Kirjalito, 2012)
 • taaperokirja, jonka kaunis kuvitus ihastutti, samoin leikki-ikäiselle sopivat tietoiskut talvehtimisesta

JOULU

Maikki Harjanne: Mintun joulukirja (Oy Satusiivet - Sagovingar Ab, 1990)
 • ihanan arkista joulun odotusta Mintun kanssa
Johanna Förster, Katri Kirkkopelto: Mustan possun valkea joulu (Lasten Keskus, 2006)
 • alakouluikäisille suunnatun Musta possu -sarjan toinen osa, jossa arkirealismi sekoittuu mystikkaan ja sopivan mustaan huumoriin

Tähän haasteeseen oli hauska ja helppo osallistua. Vaikeaa oli valita monista hyvistä kirjoista ne, jotka päätin esitellä tässä koontipostauksessa. Mukaan olisivat yhtä hyvin voineet päätyä muun muassa lopputalveen sijoittuva Markku Karpion Selviytymispeli (Tammi, 2014) sekä Pirkko Vainion Majakan jouluvalo (Lasten Keskus, 2014). Päätin kuitenkin pysytellä tuossa kaksi kirjaa/ kategoria -ajatuksessa. Kiitos Ullalle mainiosta haasteesta!

2 kommenttia:

 1. Oletpa löytänyt kivasti lastenkirjoja tähän haasteeseen. Hrrrr Talven tarina -kirja vaikuttaa erityisen ihastuttavalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, melkein iski jo runsaudenpula. :) Meidän kirjastossamme henkilökunta on pitkin talvea asettanut esille juuri talvi- ja jouluaiheisia kirjoja, joista on ollut helppo löytää itseä ja lasta kiinnostavia teoksia. Tuo Hrrr Talven tarina on kyllä ihastuttava!

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.