Takuuvarma lukusuosikki alakouluikäisille: Ella ja kaverit lapsenvahteina

Timo Parvelan supersuosittu Ella-kirjasarja on päivittynyt uudella osalla. Ella ja kaverit lapsenvahteina (Tammi, 2015) on edeltäjiensä tavoin viihdyttävä kirja, jossa pääosassa seikkailevta nyt 21/2 A-luokkalaiset Ella ja hänen luokkatoverinsa Pate, Hanna, Tuukka, Tiina, Samppa ja Pukari. Tärkeä rooli kirjassa on myös Ellan opettajalla, jota hänen oppilaansa tuntuvat kovasti rakastavan. Opettaja-reppana ei vaan aina jaksa ymmärtää oppilaidensa intoa pelastaa häntä "pulasta" ja olla selvillä kaikista hänen tekemisistään.

Kirjaan loistavasti sopivasta kuvituksesta vastaa
Mervi Lindman.
Tällä kertaa opettaja on päättänyt yllättää vaimonsa viemällä tämän hääpäiväreissulle kylpylään. Sitä varten on tietysti hankittu lastenvahti opettajan ja hänen vaimonsa kahdelle lapselle ja kahdelle puolikojoottikoiralle. Ei tarvita kuitenkaan kuin yksi väärään aikaan soitettu puhelu, johon pahaksi onneksi vastaa hieman väärä henkilö, kun lastenvahti peruu hoitokeikkansa. Kiireen ja kuuntelemattomuuden takia opettaja lykkää koiransa ja kakaransa oppilaidensa hoiteisiin. Varsin näppärästi ja tehokkaasti nämä hoitavatkin kaitsettaviaan ensimmäiset parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen lapset toteavat, että nyt on paras etsiä opettaja ja hänen vaimonsa taas käsiinsä.

Harmi vaan, että kukaan oppilaista ei tiedä, missä kylpylä sijaitsee. Samaan aikaan, kun pahaa-aavistamaton opettaja ja hänen ikionnellinen vaimonsa lilluvat altaissa muovipalmujen katveessa, tekevät Ella ja kumppanit kaikkensa, jotta pääsevät taas yllättämään opettajan ja palauttamaan tämän rakkaat lapset ja koirat näiden oikeille huoltajille. Tarvitaan yhdet kadonneet vaunut ja vauva, kaksi karkailevaa koiraa, muutama varastettu vauva, poliisisaattue, yksi nakupelleviuhahtaja ja suuri yllätyspullapitko ennen, kun Ella kavereineen vihdoin onnistuvat löytämään opettajan ja tämän vaimon - keskeltä romanttista kynttiläillallista tietenkin.

Mielestäni Ella ja kaverit lapsenvahteina on hauska ja tuttuun tapaan myös vauhdikas kirja, joka varmasti viihdyttää sarjan faneja. Se ei kuitenkaan ole niin hulvaton kuin esimerkiksi aikaisemmin ilmestynyt Ella ja Paterock (2008). Muistan, että lukiessani Paterockia luokalleni sekä minä että silloin jo neljäsluokkalaiset oppilaani käkätimme ääneen Paten toilailuille. Ella ja kaverit lapsenvahteina tarjosi kuitenkin minulle ihan mukavan lukukokemuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.