Suloinen lastenlorukirja Sylisampo

Sylisampo (Lasten Keskus 2018, saatu kustantajalta) on suloinen lorukirja vanhemman ja vauvan yhteisiin loruttelu- ja leikkihetkiin. Sen kalevalamittaan kirjoitetut hilpeät pienet runot on kirjoittanut Elina Pulli. Herkät kuvat eläinvanhemmista pienokaistensa kanssa on taituroinut Karoliina Pertamo. Olin tavattoman ilahtunut avattuani pahvikantisen Sylisammon sivut, sillä kirja on ajatuksella ja taidolla tehty, ja on päivänselvää, että tekijäkaksikko on halunnut tehdä laadukkaan kirjan perheen pienimmille.



Lorut kertovat vanhemman ja vauvan yhteisistä hellittely-, syli- ja leikkihetkistä. Niissä on varpaiden laskemista, pepun pyörittelyä ja sylittelyä. Jokaisella aukeamalla on yksi loru, ja jokaiseen loruun liittyy pieni leikkiohjeistus, jossa vanhemmalle annetaan vinkkejä, miten lorua lausuessa vauvan kanssa voi leikkiä.



Sylisampo viittaa nimellään suomalaiseen kansanperinteeseen, ja onkin hauska lukea lastenloruja, joissa tuo kalevalainen runopoljento soljuu niin mukavasti. Toisaalta sylisampo viittaa ihansti myös siihen onneen ja aarteeseen, joka pieni vauva vanhemmilleen on. Tämä vauvakirja on oikea helmi, josta myös meidän puolitoistavuotias taaperomme selvästi pitää. Hän tykkää istua sylissäni kuunnellen runoja ja toisaalta myös osoitella itse kuvan eläimiä ja nimetä niitä omalla vauvakielellään. Me tykkäämme!


1 kommentti:

  1. Kallisarvoista perinnettä, Kalevalan runomittaa, lapsen hellittelyä. ❤️
    Aarre ja helmi - kyllä ! Voi miten hieno idea

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.