Kyllä joulupukki tulee

Joulupukkisadussa on jotain hurjan taianomaista. Muistan, miten kutkuttavaa oli lapsena odottaa joulupukkia, joka viimeistään toi tullessaan joulun tunnelman. Muistan myös, miten pitkään yritin kynsin hampain pitää kiinni uskosta pukkiin, vaikka oikeastaan jo tiesin, että pukki on vain joku setä, jonka vanhempani palkkasivat esittämään pukkia. Eräs ystäväni halusi jopa niin kovin pukin olevan olemassa, että vielä isompana alakoululaisena suuttui minulle, kun kivenkovaa väitin, että ei pukkia ole olemassa. Oikeasti ystävänikin sen hyvin tiesi, mutta halusi selvästi vielä säilyttää tuon tärkeän osan joulun taikaa: uskon joulupukkiin.Metsänväen joulusta kertovassa joulukirjassa Kyllä joulupukki tulee (Kustannus-Mäkelä Oy 2015, alkuteos Little Tiger Press 2015, saatu kustantajalta) ollaan samankaltaisen teeman äärellä: Tuleeko pukki vai jättääkö hän metsänväen ilman vierailuaan ja lahjoja. Karhu on aivan varma siitä, että joulupukki tulee, mutta muut eläimet ovat kovin epäileväisiä. Varsinkin mayrä on varsinainen epäilevä Tuomas, ja kertoo, ettei puki tule tänä vuonna ja tuskin edes seuraavanakaan. Karhun usko pukkiin on vankka, ja hän saa innostettua muut eläimet, jopa siis mäyrän, koristelemaan kuusen ja valmistelemaan kaiken pukin tuloa varten. Illan hämärtyessä eläimet istahtavat kuusen ääreen odottamaan joulupukkia. Aika kuluu, mutta pukkia ei näy. Jopa karhu alkaa epäillä... Onneksi pukki kuitenkin saapuu lahjareki mukanaan. Kaikki eläimet saavat kuin saavatkin lahoja, ja karhua odottaa erityispalkinto. Viimeistään nyt kaikki eläimet ymmärtävät, että aina kannattaa uskoa, kyllä pukki tulee!

Steve Metzger & Alison Edgson: Kyllä joulupukki tulee (Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Kirjan juoni on siis aika ennalta-arvattava, mutta tietysti myös kovin jouluinen. Se selvästi vetoaa erityisesti 2,5-vuotiaaseen keskimmäiseen lapseeni, joka on halunnut kuulla tarinan jo monen monta kertaa. Kirjan suloisen ja hyvin perinteisen lastenkirjakuvituksen on tehnyt Alison Edgson. Tarinan on kirjoittanut Steve Metzger, ja sen on suomentanut Raija Rintamäki.

Steve Metzger & Alison Edgson: Kyllä joulupukki tulee (Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Tämän kirjaesittelyn jälkeen blogini hiljenee joulun pyhiksi, ja haluankin nyt toivottaa teille kaikille oikein mukavaa joulua!

6 kommenttia:

 1. Suloinen kuvitus <3 kuten lastenkirjoissa usein on. Tuo siili varsinkin näyttää erityissöpöltä!

  Oikein hyvää joulua (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen suloinen, perinteinen kuvitus sopii hyvin tällaiseen söpöön joulusatuun hyvin! :)

   Poista
 2. Rakastan joulukirjoja 💕 Joulun taika on melkeinpä fakta meille jotka olemme sen kokeneet.
  Kyllä joulupukki omalla tavallaan on olemassa 🎄

  Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi 🍎

  VastaaPoista
 3. Kohta loppuu kiire, lento
  Alkaa Joulun aika rento.
  Hiljaisuutta kuulostele,
  nuku, syö ja nautiskele.
  Kunnossa on silloin kuosi,
  kun taas alkaa Uusi Vuosi!
  Hyvää Joulua

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.