Loistavia lastenkirjalainoja

Teimme taas onnistuneen lainausreissun kirjastoon. Tällaisia kirjoja löysimme (alla näet myös videoesittelyn):Tällä kertaa lainasimme sieltä Aira Savisaaren kirjoittaman ja Hannamari Ruohosen kuvittaman Niilo ja supersynttärit -kirjan (Karisto 2020), jossa Niilo puuhaa yhdessä perheensä ja ystävänsä Hillan kanssa upeat sirkussynttärit. Tähän kirjaan kuvitus tuo sopivasti hallittua kaaosta, joka luo aitoa lapsiperhetunnelmaa.

Toinen kuvakirjalaina on Anna Krogeruksen kirjoittama ja Erika Kallasmaan kuvittama taaperoille ja leikki-ikäisille suunnattu lyhyt kuvakirja Muttinen ja vaari (WSOY 2020). Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi noin vuosi sitten ja kosketti minua silloin suuresti. Tämä kakkososa ei suinkaan itketä, vaan naurattaa. Muttinen on taapero, joka tuntuu ehtivän vaikka minne, eikä häntä vahtimaan tullut vaari osaa edes arvata, mitä kaikkea Muttinen keksii tehdä...

Kolmannen kirjan lainasin perheeni futisfaneille, eli se on futisaiheinen tietokirja Iso Futiskirja (S&S 2020, suom. Kaisa Ranta). Tekstit on laatinut Mundial ja kuvat piirtänyt Damien Weighill. Kirjassa on paljon tietoa jalkapallon historiasta, kuuluisista pelaajista, valmentajista, stadioneista ja jopa pelaajien tukkatyyleistä. Tämä ei ollut lasteni mielestä ihan niin suuri hitti, kun aluksi odotin. Ehkä he olisivat kaivanneet suomalaisempaa näkökulmaa tältä kuningaslajiin keskittyvältä tietokirjalta. Lisäksi aidot pelaajakuvat olisivat ehkä toimineet piirrettyjä kuvia paremmin, vaikka näin kuvitettuna kirjan ulkoasu onkin mielestäni viehättävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.