Lasten agenttiseikkailu: Tagli ja Telle, Tehtävä sirkussaarella

Suositun Supermarsu-sarjan kirjoittaja Paula Noronen on aloittanut uuden lastenkirjasarjan kirjoittamisen. Uusi sarja kertoo Tagli ja Telle-nimisistä nokkelista sisaruksista, jotka asuvat Helsingissä kauppakeskus Muhkun yläkerrassa. Sisarusten vanhemmat reissaavat ympäri maailmaa pelastamassa eläimiä, ja Tagli ja Telle saavat pärjätä kahdestaan kotona. He ovat keksineet salaisen reitin kodistaan alas Muhkuun, jossa kaksikko sitten hiippailee sulkemisajan jälkeen. Alkuasetema tälle uudelle lasten dekkarisarjalle on siis varsin houkutteleva. Kukapa meistä ei olisi joskus toivonut, että pääsisi seikkailemaan tyhjään kauppakeskukseen?Sarjan ensimmäinen osa on nimeltään Tagli ja Telle, Tehtävä sirkussaarella (Tammi 2016, arvostelukappale kustantajalta). Tarina vie Taglin ja Tellen tutkimaan Helsingin edustalla sijaitsevassa sirkussaaressa tapahtuvia kummallisuuksia. Näyttää nimittäin siltä, että kaikki ei ole sirkuksessa kohdillaan. Katoavatko sirkuseläimet jonnekin ja miksi sirkuksen johtaja Maurizio alkaa yhtäkkiä käyttäytyä niin vihamielisesti? 

Tehtävä sirkussaarella muistuttaa nopeatempoisuudessaan ja vauhdikkuudessaan agenttielokuvaa. Kirjassa seikkaillaan muun muassa Helsingin alla olevissa tunneleissa, ja onpa mukana myös yksi vesille sijoittuva takaa-ajokohtauskin. Moni eteentuleva ongelma ratkaistaan käyttämällä nykytekniikkaa ja tietokonevelho-Taglin kehittämiä vempeleitä. Tagli onkin sisaruksista se hieman harkitsevampi osapuoli, kun taas Telle on vauhdikkaampi ja rämäpäisempi.

Tagli ja Telle, Tehtävä sirkussaarella on värikkäästi kuvitettu, ja jo kirjan kansi houkuttelemaan tarttumaan teokseen. Kuvituksen on tehnyt Oili Kokkonen, joka mielestäni onnistuu hienosti nykyaikaistamaan lastenromaanikuvitusta tekemillään värivalinnoilla; Ihmisten hiukset esimerkiksi ovat ihanan purppuraisia ja liloja! Hänen kuvituksensa sopii hienosti Norosen vauhdikkaaseen ja humoristiseen tekstiin, ja onkin mukavaa, että kuvia on kirjassa niin runsaasti. Tämä sarja löytää varmasti lukijakuntansa, ja uskoisin, että että erityisesti 1.-4.-luokkalaiset pitävät Taglin ja Tellen meiningistä.

4,5-vuotiaan suosikkikuva kirjassa Tagli ja Telle, tehtävä sirkussaarella
(Kuvitus Oili Kokkonen)

Minä luin kirjan kotona neljä ja puolivuotiaan kanssa. Sain iltaisin lukea ääneni käheäksi, sillä hän halusi kuulla aina vain lisää. Kirja on lapseni mielestä hauska ja kuvat kivoja. Erityisesti eräs tunnelikohtaus jäi lapsen mieleen... Voinkin todeta, että mielestäni Tagli ja Telle, Tehtävä sirkussaarella on onnistunut avaus uudelle sarjalle.

3 kommenttia:

 1. Hassua; hain juuri Taglin ja Tellen postilaatikosta :)
  Näyttää kivalta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan näytäkin? Värit ovat mahtavia. Toivottavasti viihdyt Taglin ja Tellen seurassa. :)

   Poista
  2. Kiitti ! Varmasti viihdyn. Kurkkasin sisään ja näin i h a n a a kuvitusta ja väritystä. Maltan tuskin odottaa, mutta ekaksi luen Poirotin ja ehkä Viisikonkin :)

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.