Pikkuväen oma Viiru ja Pesonen

Lapsena suosikkikuvakirjojani olivat muun muassa  Sven Nordqvistin  kirjoittamat ja kuvittamat Viiru ja Pesonen -kirjat. Tuon vanhan, hieman höppänän ukon ja hänen näsäviisaan kissansa seikkailut todella kestävät aikaa, sillä Viiru ja Pesonen -kirjat ovat nykylastenkin suosikkeja, niistä tehdään äänikirjoja, DVD:tä ja teatteriesityksiä. Nyt Tammi on julkaissut pienemmille leikki-ikäisille oman pahvikantisen kirjan Viiru ja Pesonen piilosilla (Tammi 2016, arvostelukappale kustantajalta, suom. Tittamari Marttinen). Niissä isompien lasten kuvakirjoissahan tekstiä on aika paljon, joten tällainen pieni, pahvinen kirja, jossa on vähemmän ja yksinkertaisempaa tekstiä palvelee paremmin pienempiä lukijoita. Täytyy kyllä sanoa, että tekstiä on silti aika paljon, eli ihan pienille taaperoille tämä kirja ei vielä ole tarkoitettu luettavaksi, vaikka toki kuvia hekin voivat katsella. Meillä tämä kirja on nyt noussut kaksivuotiaan suosikkikirjojen joukkoon.Tarina kirjassa on pienille lapsille sopivan simppeli. Viiru piirtää Pesoselle lahjaksi kuvan, mutta ei sitten onnistukaan löytämään Pesosta mistään. Hän etsii ukkoa tämän verstaalta ja pihamaalta. Viiru kiertelee kyselemässä kaikilta pihapiirin asukkailta: kanoilta, lehmiltä ja muklilta. Kukaan ei tunnu nähneen Pesosta, ainakaan juuri nyt.

Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen piilosilla (Tammi 2016)

Kaakottava kanaparvi, mököttävä lehmä ja hilpeät pikkumuklat pitävät huolen siitä, että Viirulla meinaa ihan kokonaan mennä hermo ennen, kun Pesonen vihdoin löytyy. Ja kun ukko löytyy, saa Viiru-kissa huomata, että ukollakin on yllätys kissalleen!

6 kommenttia:

 1. Kiva uutuus :) Viirun ja Pesosen tarinoita luettiin ahkerasti lasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. :) Meillä esikoinen on nyt löytänyt Viirun ja Pesosen seikkailut. Hän kyllä mieluiten katsoo niitä saamaltaan DVD:ltä...

   Poista
 2. Näsäviisas kissa vaikuttaa kiinnostavalta, ja muklat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muklat ovat höpösöjä. Minullakin loppuisi kärsivällisyys kuten Viirulla!

   Poista
 3. Viiru ja Pesonen ovat tuttuja omast lapsuudesta. :) Viirun ja Pesosen joulupuuhat löytyykin omasta hyllystä, mutta se onkin jo yli 100-sivuinen.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo joulukirjat ovat ihania. Muistaakseni juuri tuosta joulutarinasta on ainakin tehty teatteriesitys. Ei se kyllä enää ole tainnut mennä muutamaan vuoteen.

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.