Huono tuuli tosiaan tarttuu: Karhun ärripurripäivä

Tiedätte ehkä sen tunteen, kun herää aamulla, ja lähtökohtaisesti koko päivä tuntuu olevan jostain käsittämättömästä syystä pilalla. Ja tiedätte varmaan myös, miten huonolla tuulella on tapana levitä, oma kiukuttelu ei ainakaan lisää läheisten hyvää mieltä, ja lasten ärripurreilu saa oman ketutuskäyrän nousemaan? Me ainakin olemme käyneet viime aikoina täällä kotona paljon keskusteluja siitä, miten huono tuuli leviää ja kiukuttelu saa muutkin kiukuttelemaan. Onneksi tällä tunneasialla on myös se toinen puoli, eli tottahan toki hyvät teot lisäävät muiden hyvää mieltä ja nauru sekä hyvä tuuli tuppaavat myös tarttumaan.

Koska  tämäaihe on nyt erittäin ajankohtainen kotonamme, pyysin Kustannus-Mäkelältä arvostelukappaleen Stella J. Jonesin ja Alison Edgsonin kuvittamasta kuvakirjasta Karhun ärripurripäivä (suom. Raija Rintamäki). Tämä kirja käsittelee juuri yllä kuvailemiani tunneasioita. Olen huomannut, että monia tunteita on helpompi selittää ja asioita käsitellä satujen ja tarinoiden avulla. Edsonin kuvittamat sympaattiset eläinhahmot ovat kiukutellessaankin suloisia, eikä kirja tunnu liian kiukkuiseltaTarinan alussa karhu lähtee kiukkuisena kävelemään metsään. Karhun saappaat tuntuvat lonksuvan ja saavat sen murisemaan kiukkuisesti. Karhu ei tiedä, että toisaalla Hiiri on juuri leiponut herkullisia kuppikakkuja ja päättää ilahduttaa Karhua viemällä sille maistiaisia.

Alison Edgsonin kuvitusta kirjassa Karhun ärripurripäivä (Kustannus-Mäkelä Oy 2016, alkuteos Little Tiger Press 2016)

Karhu tömistelee läpi metsän, ja saa aikaan kiukkuisen ketjureaktion. Karhun raskaat askeleet romahduttavat Myyrän tunnelin katon, Myyrän pois viskaama lapio saa Siilin kompastumaan, vierivä Siili tökkää piikkinsä ketun takapuoleen, mikä saa Ketun ostokset lentämään oravaperheen päälle. Oravat kiukustuvat ja huutavat toisilleen, mikä puolestaan meinaa herättää pöllönpoikaset. Siitä ei Isäpöllö tykkää yhtään. Lopulta kaikki eläimet ovat vihaisia toisilleen ja poistuvat kukin kiukkuisena paikalta.

Alison Edgsonin kuvitusta kirjassa Karhun ärripurripäivä (Kustannus-Mäkelä Oy 2016, alkuteos Little Tiger Press 2016)
Kotona Karhu huomaa Hiiren tuoman paketin, ja synkästi alkanut päivä muuttuu kuin taikaiskusta valoisammaksi.

Alison Edgsonin kuvitusta kirjassa Karhun ärripurripäivä (Kustannus-Mäkelä Oy 2016, alkuteos Little Tiger Press 2016)

Alison Edgsonin kuvitusta kirjassa Karhun ärripurripäivä (Kustannus-Mäkelä Oy 2016, alkuteos Little Tiger Press 2016)
Karhu lähtee pyytämään Myyrältä anteeksi, ja tällä kertaa sen hyvä teko ja anteeksipyyntö saavat aikaan positiivisten tapahtumien ja iloisten sanojen ketjun. Kun Hiiri kurkkaa pesäkolostaan metsän meininkiä, se näkee vain hyväntuulisia eläinystäviä, jotka leikkivät hyvillä mielin keskenään. "Upea päivä!" Hiiri tuumaa.

Kirjan ovat esitelleet myös Kirjaäiti ja Bleue.

Iloista viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Mukavasti etenevä kirja tämäkin. Kiitos linkkauksesta!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tutulta tuo ärripurreilu. Tämä voisi olla ajankohtainen kirja meilläkin. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. Symppis juttu ! Ihastuin erityisesti tuohon kuvaan missä karhu tömistelee eteenpäin sontsa kainalossa :D

  VastaaPoista
 4. Mä kyllä tykkään tästä! Ehkä juuri siksi, että olen iste niin ärripurri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen esikoisen ohella perheemme aamuärripurri. :)

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.