Kummituskuvakirja lapsille

Näin Halloweenin lähestyessä on oikein hyvä aika esitellä Juha-Pekka Koskisen kirjoittama - tai oikeastaan loruilema - kuvakirja Gabriel Hullo & hirveä Hekla (Haamu Kustannus 2016, arvostelukappale kustantajalta). Kirjan on tunnistettavalla tyylillään kuvittanut Miranda Mord. Minä itsen pidän Mordin kuvitustyyliä, mutta hänen värikkäitä kuviaan olisi voinut olla vielä enemmän, jokaisella aukeamalla ainakin yksi. Tarina itsessään on siis lorumuotoon kirjoitettu, ja täytyy sanoa, että minä ihailen kaikkia niitä kirjailijoilta, joilta luonnistuu tarinan kuljettaminen lorumuodossa näin näppärästi.Gabriel Hullo & hirveä Hekla on kolmas osa Hullo-kirjasarjassa (sarjan toisen osan arvostelun voi lukea täältä). Sarja kertoo pojasta nimeltään Gabriel Hullo. Ystävät kutsuvat häntä Kaapoksi. Kaapo on siitä erikoinen poika, että hänen hartain toiveensa on olla isona aave. Poika osaa kummituskertomukset ulkoa, ja mikä parasta, hänen molemmat isoisänsä ovat aaveita, joiden kanssa Kaapo viettää aikaa.

Juha-Pekka Koskinen & Miranda Mord: Gabriel Hullo & hirveä Hekla (Haamu Kustannus 2016)


Kirjan jännittävät tapahtumat alkavat, kun Kaapo kiinnittää huomionsa naapurissa olevaan tyhjään kartanoon. Jotain kummaa siinä on, ja isoisänsä Paulus tietää kertoa, että talossa asui ennen erikoinen perhe, jonka äiti saattoi olla noita ja isa kokeita tekevä alkemisti. Kaapon uteliaisuus käy tietysti ylivoimaiseksi ja isoisän varoittelusta huolimatta Kaapo päättää selvittää talon salaisuuden. Yön pimeydessä alkaa tutkimusretki halki hämyisen talon, ja pian käy selväksi, että joku elävä asuttaa edelleen kummalista kartanoa. Olennon hahmo on selvästi noidan! Kaapon avuksi noitavakoiluun liittyy myös hänen kotiseuduilleen juuri muuttanut Kaisu-tyttö, joka ei näemme yhtään kavahda kauheaa noitaa. Kaapon ja Kaisun täytyy olla vakoilupuuhissaan erityisen varovaisia, jos eivät halua itse päätyä noidan pataan... Vaan lopussa käykin ilmi, että kaikki ei ole, miltä näyttää!

Juha-Pekka Koskinen & Miranda Mord: Gabriel Hullo & hirveä Hekla (Haamu Kustannus 2016)

Kirja kiinnosti kovasti esikoistani, mutta riimitelty tarina oli vielä selvästi paikoin hänelle hieman haastava ymmärtää. Sopivan jännittävä kirja kuitenkin oli, sillä hän halusi ehdottomasti kuulla kirjan loppuun asti, vaikka minä jouduinkin selittämään hänelle pari kohtaa. Gabriel Hullo sopineekin parhaiten hieman vanhemmille lapsille, esikouluikäisistä 1.-3.-luokkalaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.