Lapsuuteni kirjasuosikit -lukuhaasteen koonti ja arvonnan voittaja

Helmikuun alussa pistin pystyyn Lapsuuteni kirjasuosikit -lukuhaasteen, koska halusin itse lukea uudestaan lapsuuteni kirjasuosikkeja ja toivoin saavani lukea, mistä kirjoista muut kirjabloggarit ovat pitäneet lapsina ja nuorina. Haasteaika oli 1.2. - 31.8., ja kaikkien osallistujien kesken lupasin arpoa teemaan sopivan ylläripaketin. Ylläripaketti sisältää Ismo Loivamaan kirjoittaman nostalgisen tietoteoksen Lastenkamarin aarteita (Avain 2016) sekä WSOY:n tätä arvontaa varten lahjoittaman kirjan Se pikkuinen Lotta. Kirjan on kirjoittanut Astrid Lindgren ja sen on kuvittanut Ilon Wikland. WSOY julkaisi kirjan uusintapainoksen tänä vuonna, ja itseasiassa tämä ihana kirja (tosin painettu v. 1971) oli myös eräs minun lapsuuteni kirjasuosikeista.


Minun lisäkseni haasteeseen osallistui ja minulle koosteen lähetti 12 kirjabloggaria, ja eniten kirjoja tätä haastetta varten luki Kirjasähkökäyrä-blogin Mai Laakso, joka luki yhteensä 13 teosta. Minä en ollut ainoa bloggari, jolla oli suunnitelmissa lukea useampikin lapsuuden kirjasuosikki, mutta jolla aika loppui kesken. Uudelleen lukemista jäivät vielä hyllyyni odottamaan Merri Vikin Lotta-kirjatMerja Jalon Nummelan ponitallit sekä David Eddingsin Belgarionin tarut. Itse sain luettua tätä haastetta varten kuusi kirjaa:

Tuija LehtinenLaura, sua kaipaan (Otava 2006)
Enid BlytonViisikko ja lapsenryöstäjät (Tammi 2005) ja SOS ja kaukoputken arvoitus (Tammi 2002)
Leena ErkkiläSalakielileikki (1976 WSOY)
Astrid LindgrenSe pikkuinen Lotta (WSOY 1971)
Kristiina LouhiAino ja tuhmat luistimet (Oy Satusiivet - Sagovingar Ab, 1990)

Selatessani haasteeseen osallistuneiden bloggajien postauksia, huomasin, että moni oli lukenut uudestaan lastenkirjoja, joita luetaan lapsille vielä nykyäänkin. Uudelleen oli luettu esimerkiksi sekä Astrid LingreninTove Janssonin, Gösta Knutssonin, Sven Nordqvistin ja Jalmari Finnen kirjoja. Eikä ollut yllätys, että useampikin bloggaaja oli lukenut niin sanottuja tyttö- ja poikakirjallisuuden klassikkoja Anni Swanin ja Anni Polvan kirjoista Helen D. Boylstonin ja Jules Vernen teoksiin. Enid Blytonin Viisikko- ja SOS-kirjoja kirjoja oli lukenut viisi eri bloggaajaa. Kaiken kaikkiaan teoksia luettiin seuraavasti:


Nyt kuitenkin on aika julistaa arvonnan voittajat! Arpoja sai 1 - 3 kappaletta sen mukaan, kuinka monta kirjaa oli lukenut. 

1 - 3 kirjaa: 1 arpa
4 - 6 kirjaa 2 arpaa
7 -> kirjaa 3 arpaa

Virallisena arpojana toimi meidän 1-vuotias kuopuksemme, joka onnistui nostamaan käsveskasta yhden lapun, joka kuului tietysti voittajalle.ARVONNAN VOITTI (RUMMUN PÄRISTYSTÄ!):

Maria/ Sinisen linnan kirjasto -blogista!

Onnea Marialle (laitan sinulle ihan pian yksityisviestin) ja kiitos kaikille, jotka osallistuitte haasteeseen! 

14 kommenttia:

 1. Ihana yllätys, kiitos! Luin myös viestisi, mutta koska kyseinen appi lagaa puhelimessani, laitan sinulle vaikka meiliä piakkoin :)

  VastaaPoista
 2. Onnea marialle ja kiitos sinulle Kia ihanasta haasteesta ja tästä koontipostauksesta. Voi pientä, kun osasi olla hienosti arpojana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän oli ihan tohkeissaan, ja ihme kyllä onnistui nostamaan yhden ainoan lapun! :D

   Poista
 3. Ilahduttavan paljon osallistujia ja kirjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Oli kiva lukea postauksia ja nähdä, mitä muut ovat lukeneet omassa lapsuudessaan. Ja toisaalta myös valinneet nyt uudelleenlukuun.

   Poista
 4. Onpa hieno vinkkilista Lanu-klassikkoja! Siitäpä on hyvä valita luettavaa. Kiitos koosteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos koosteesta on iloa ja hyötyä! Bloggeri vaan näköjään harmillisesti muutti noita fontteja miten mieli. Toivottavasti on kuitenkin suht luettavan näköinen. :)

   Poista
 5. Ihania kirjoja, aivan mainio vinkkilista. <3 Minäkin luin kesän alussa Iris rukan, mutta se ei kuulunut minun lapsuuteni lukemistoon. Ylipäänsä olen "löytänyt" Anni Swanin kirjat vasta näin aikuisiällä. Aika jännää, miten erilaisia kirjoja lopulta luettiin. Olikohan tuo Iris rukka ainut, johon tuli pari osumaa eli useampi luki sen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en itseasissa ole lukenut Anni Swanilta kuin Sara ja Sarri -kirjat. Taisi siellä olla myös pari, jotka olivat lukeneet Veljeni Leijonamielen ja Kiljusen herrasväen. Ja samoilta kirjailijoilta oli luettu joitakin eri teoksia.

   Poista
 6. Tästä listaltahan bongasi vielä vaikka kuinka monta suosikkia luettavaksi, joten täytyy ehdottomasti jatkaa näiden parissa vielä myöhemminkin. Oli kyllä kiva haaste, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Vanhojen muistelusta tulee yleensä ihan hyvä mieli, joten kivahan näihin suosikkeihin on aika ajoin palata.

   Poista
 7. Kiitos haasteesta, tämä oli hauska, vaikka paljon enemmänkin olisi voinut lukea. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että palasin rakkaan Asterixin pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella, enemmänkin olisi voinut lukea. Asterixissa riittääkin osia luettavaksi vielä tämän haasteen jälkeenkin. Olit muuten ainoa, joka oli tartunut sarjakuviin! :)

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.