Minä itse tiedän -kortit, eli leikkimielistä visailua lasten kanssa SIS. ARVONNAN

Saimme Oppi&ilolta kesällä paketin, joka sisälsi mielenkiintoista ja hauskaa puuhasteltavaa sekä tutkittavaa meidän 1- 5-vuotiaille lapsillemme. Kirjoitin paketin sisältämistä tehtävävihkoista jo aiemmin täällä, ja lupasin silloin esitellä teille myös lapsiamme suuresti kiehtoneen Minä itse tiedän. 100 hauskaa tehtävää -kuution. (HUOM! postauksen lopussa arvonta)


Kuutio sisältää sata tehtävä- ja kysymyskorttia, joiden parissa meidän lapsemme viihtyivät tovin jos toisenkin. Kysymyskortit on jaoteltu neljään kategoriaan: Tiedätkö?, Iloinen arki, Oivalluksia ja pohdintaa sekä  Kirjaimia ja numeroitaSiniset Tiedätkö? -kortit ovat lapsen tietovisakortteja. Niissä havainnoidaan omaa ympäristöä ja suomalaista luontoa. Korttien kysymyksen liittyvät esimerkiksi kasveihin, eläimiin, ruokiin, vuodenaikoihin ja viikonpäiviin.

Keltaisissa Iloinen arki -korteissa on kysymyksiä, joiden avulla harjoitellaan tunteiden nimeämistä, niiden tunnistamista, ja mietitään muun muassa, miltä tuntuu, kun joku tulee halaamaan tai kun jäätelö tippuu. Lisäksi keltaisissa korteissa harjoitellaan kuvahahmottamista.Vihreät kirjaimia ja numeroita -kortit sisältävät nimensä mukaan laskemiseen ja arvioimiseen sekä kirjaimiin ja äänteisiin liittyviä tehtäviä. Haastavimmissa tehtävissä muodostetetaan kirjaimista sanoja ja suoritetaan kuvien avulla jakolaskuja (esim. jaetaan karkkeja kavereiden kesken).

Punaisten Oivalluksia ja pohdintaa -korttien kysymykset ja tehtävät harjaannuttavat lapsen päättelykykyä. Näissä tehtävissä lapsi joutuu esimerkiksi miettimään, mikä asioista ei kuulu joukkoon tai miten jokin tietty esinejono jatkuu. Näissä, kuten muissakin tehtävissä, on tärkeää kysyä lapselta, miten hän päätyi tiettyyn vastaukseen. Minä ainakin huomasin, että lapsi keksi vastauksen, joka oli aivan oikein, mutta eri kuin korttien tekijät olivat ajatelleet. Silloin keskustelimme muistakin erilaisista vaihtoehdoista, joita meille tuli mieleen.Lapsi vastaa korttien tehtäviin laittamalla sormen läpi reiästä sen kuvan kohdalta, jossa hänen mielestään on oikea vastaus. Kortti käännetään ympäri, ja jos sormi pilkistää reiästä, jota Yrre-orava osoittaa, on vastaus oikein.


Kysymykset on suunnattu 4 - 6-vuotialle, mutta hieman soveltaen myös kolmevuotias pääsi tekemiseen mukaan. Meidän viisivuotiaamme oli ja on edelleen innoissaan, kun pääsee testaamaan omaa osaamistaan, ja vaikka osa korttien kysymyksistä on hänestä ihan lällyjä, löytyy joukosta myös haastavampia kysymyksiä, joita olle pohtineet yhdessä.

Nyt minulla on ilo arpoa teidän kesken Oppi&ilo -tehtävävihkopaketit, joiden parissa voi tällaisena sateisena päivänä mukavasti kuluttaa aikaa samalla uutta oppien. Arvontaan voivat osallistua vain blogin rekisteröityneet lukijat ja Facebook-seuraajat/ tykkääjät.

A-paketti vasemmalla, B-paketti oikealla

A-paketti sisältää Maailman ympäri - värikästä siirtokuvapuuhaa -tehtävävihon (5 - 10-vuotiaille) sekä Pyyhittävät ensimmäiset kirjaimet - aakkospuuhaa kynä kädessä -tehtävävihon (4 - 5-vuotiaille). B-paketissa puolestaan on tuo sama Maailman ympäri -siirtokuvavihko ja sen lisäksi myös 3 - 4-vuotialole suunnattu Pyyhittävä heikun keikun - kynäpuuhaa pienemmille -vihko.

Jätä siis kommentti tähän postaukseen tai blogin Facebookissa olevaan arvontapostaukseen ja kerro kumman paketin haluaisit voittaa A:n vai B:n. A-paketin sisältö on esitelty tarkemmin täällä.

Arvontaan voi osallistua 9.9. - 16.9. välisenä aikana, ja suoritan arvonnan 17.9. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, mikäli kommentissa on mukana sähköpostiosoite.

EDIT. 10.9. Koska arvonta on vain blogini rekisteröityneille lukijoille ja Facebook-seuraajille (katso säännöt ylempää), anonyymit eivät voi osallistua. Jos olet epävarma, oletko rekisteröitynyt lukijaksi, voit tarkistaa tilanteen blogin oikealla olevasta Lukijat-palkista. Toivon myös, että merkitset kommenttiin, oletko blogin rekisteröitynyt lukija vai Facebook-seuraaja.

22 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaa enemmän B-paketti 😊

  VastaaPoista
 2. B-paketti olisi ihana meidän pojalle :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 3. B-paketti sopisi meidän juniorille 🙂

  VastaaPoista
 4. Molemmat vaikuttavat mukavilta paketeilta, valintani olisi A :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 5. A-paketti olisi loistava meidän lapsille!

  VastaaPoista
 6. Oppi ja ilo -tuotteet on kyllä ihania! Itselle on tutuin sarjan tarinakortit, joista on riittänyt paljon iloa eri lapsiryhmien kanssa toimiessa ja niitä on tullut käytettyä monella tapaa: tavallisessa tarinankerronnassa, runojutuissa, apuna nukketeatterissa ja niin edelleen. Olisi kiva voittaa paketti B :)

  VastaaPoista
 7. A paketti olisi kiva. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 8. A-paketti olisi mukava. :) titta(at)iki.fi

  VastaaPoista
 9. B paketti olisi kiva :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Oppi&Ilo-tuotteiden parissa on meilläkin viihdytty monet kerrat. :) B-paketti olisi mieluinen.
  Blogger-lukijana mukana arvonnassa. piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Että voikin olla taitavasti laaditut tehtävät ja niin kivassa muodossa ! ❤️

  Minäkin olen usein (opettajana) huomannut että lapsi / oppilas antaa oikean vastauksen,
  vaikka se ei välttämättä ole sama mikä oppimateriaalin tekijällä on ollut mielessä.
  Juuri tuo on oppimisessa niin kivaa että voi punnita ja pohtia eri mahdollisuuksia 🙂

  Minulle kelpaa kumpi tahansa paketti jos arpaonni suosii... Kumpi mahtaisi olla parempi
  opetettaessa suomea ulkomaalaisille? Paketti A?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä näistä Oppi&ilo -tuotteista, koska ovat yleensä niin hyvin laadittuja ja tehtyjä. Mä laitan sinut tuohon A-pakettiin! :)

   Poista
 13. Mukana arvonnassa, ensisijaisesti A voisi olla passelimpi.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Blogger-lukijana mukaan A-paketin arvontaan. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukaan kivaan arvontaan! Meillä Oppi ja ilo tuotteet ovat olleet tykättyjä ja innostaneet lapsia eri vaiheissa monissa jutuissa. B paketille olisi varmaan meillä tällä hetkellä enemmän käyttöä. Olen ainakin Facebook seuraaja (luultavasti olen myös rekisteröitynyt lukija)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä on kyllä hyötyä. Huomasin, että nyt jopa r- ja s-kirjaimien ääntämiseen on omat harjoitukset. :)

   Poista
 16. A-paketti nappais :) Ja blogger-seuraajana mukaan

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 17. Mukana A-paketin arvonnassa! Olen rekisteröitynyt lukija.
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 18. A-paketti olisi sopiva kummipojalle :) Seuraan fb:ssä sekä ole rekisteröitynyt lukijasi.

  mari.h_84@netti.fi

  VastaaPoista
 19. B paketti, kaimaen1(at)luukku.com

  VastaaPoista
 20. A-paketti olis kiva pojilleni.
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.