Brontosaurus Beppe (eli kuvakirja siitä, miten täydellinen pastakastike valmistetaan)

Millaistakohan ruokaa syntyy, jos sekoittaa suuressa kattilassa basilikaa, purjoa, selleriä ja tomaattia? Voisi luulla, että kasarissa kauniisti kiehuvasta keitoksesta tulisi vaikkapa mainiota tomaattikastiketta, mutta ehei! Siitä saattaa syntyä jotain aivan muuta, esimerkiksi viiksekäs brontosauruksen poikanen! Näin nimittäin käy pienelle Ville-pojalle Ville Hytösen kirjoittamassa ja Mira Malliuksen kuvittamassa höpsönpöhkössä ja mielikuvituksellisessa lastenkirjassa Brontosaurus Beppe (Into Kustannus 2018, saatu kustantajalta).Brontosaurus esittelee itsensä Bepeksi ja ryhtyy oitis auttamaan Villeä pastakastikkeen teossa. Paha kyllä kumpikaan kokeista ei oikein muista sitä täydellistä kastikereseptiä, eikä Beppe keksi muuta ratkaisua, kun kutsua apuun kaverinsa eli pikkuisen Vis-Vis-Visentin. Vis-Vis-Visentti on maailman paras ruuanmaustaja, ja Beppe toivoo, että visentin avulla he saisivat loihdittua sen täydellisen kastikkeen.

Ville Hytönen & Mira Mallius: Brontosaurus Beppe (Into Kustannus 2018)


Vis-Vis-visentillä onkin eräänlainen ratkaisu kokkauspulmaan, sillä se hyppää ruokakomeron hyllylle etsimään hyviä ainesosia. Visentti tietää kertoa, että kyseessä on taikakomero, jossa kaikki maailman monimutkaisimmat asiat muuttuvat yksinkertaisiksi. Visentti mellastaa komerossa niin, että tavarat tippuvat ja lentelevät lattialle, mutta jonkin kummaillisen taian vaikutuksesta kaikki jyvät ja muruset päätyvät takaisin omiin pusseihinsa, mehut laseihin ja purnukat ehjinä lattialle korkeaksi torniksi.

Ville Hytönen & Mira Mallius: Brontosaurus Beppe (Into Kustannus 2018)

Valitettavasti Vis-Viskin joutuu myöntämään, että se ei muista herkullisen pastakastikkeen reseptiä. Näyttää pahasti siltä, että kaikkien kolmen kokin kokkausyrityksistä syntyy vain kaaosta. Viimeisenä keinonaan he päättävät lähteä etsimään reseptiä taikakaapin sisältä. Sinne sukeltavat Ville, Brontosaurus Beppe ja maailman pienin visentti Vis-Vis. Ja lopulta, suuren, pimeän taikakaapin uumenista löytyy neljä suurta dinosauruksen jalkaa, jotka kuuluvat Beppen isoäidille. Isoäidillä on tietenkin hallussaan maailman parhaimman pastakastikkeen resepti, jonka se ilomielin jakaa lapsenlapsensa ja tämän ystävien kanssa.

Ville Hytönen & Mira Mallius: Brontosaurus Beppe (Into Kustannus 2018)
Villen keittiössä sekä brontosaurus että Beppe uuvahtavat, ja Ville kokkaa tuntikausia Mamma Brontosauruksen reseptillä. Kokatessaan hän on varma, että Mamma Brontosaurus katselee tyytyväisenä taikakaapin avaimenreiästä, mitä Ville saa hänen reseptistään aikaiseksi (slow food-kokkailua parhaimmillaan).

Ville Hytönen & Mira Mallius: Brontosaurus Beppe (Into Kustannus 2018)
Mielestäni Brontosaurus Beppe on hauska kuvakirja, jossa parasta on tarinan yllätyksellisyys, sekä tietysti Malliuksen valloittava kuvitus. Aivan samanlaiseen lentoon tarina ei kuitenkaan lähde kuin meidän lastemme yksi viime kevään suosikkirjoista, eli Hytösen ja Malliuksen niinikään yhdessä tekemä Tootoo-vaari ja Tötteröauto. Plussaa sekä minä että lapsemme annamme kirjan lopussa olevasta vegaanisesta pastakastikereseptistä.

Lasten suusta: "Tää oli aika hupsu kirja. Lue tää uudestaan."
"Hmm.. tää oli vähän tällainen erikoinen. Mut äiti, tää on siis ihan oikea resepti!"

*Kirjan poika on muuten myös tarinan minäkertoja. Mahtaakohan tämä tarina kertoa kirjailija-Villen omista kokkailuista? :D

2 kommenttia:

 1. Hauska ja erikoinen ! Minäkin bloggasin tästä hiljattain.
  Pastakastiketta alkoi luonnollisesti tehdä mieli kirjaa lukiessa,
  ja muita Italian ihanuuksia ❤️ 🇮🇹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hyvä pastaa alkoi heti tehdä mieli! :D Luinkin muuten postauksen, ja mielestäni kävin jättämässä kommentinkin. Ihastuin kirjan ulkoasuun jo sinun postaustasi lukiessani!

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.