Urho ja Onna tutkivat - Autokirja (tuhti tietokirja kaikille autofaneille)

Toukokuun alussa pääsimme lasten kanssa juhlimaan Antti Nikusen kirjoittaman Urho ja Onna -kirjasarjan (WSOY) uusimman osan julkistamista.


Olen ennenkin kirjoittanut, että varsinkin nuorin lapsemme on suuri Urho ja Onna -kirjojen fani, joten ei ihme, että lapset odottivat tämän uusimmankin kirjan eli Urho ja Onna tutkivat - Autokirja -nimisen kirjan ilmestymistä. Luulenpa, että he jopa hieman yllättyivät siitä, että tämä sarjan uusin tulokas olikin hieman aika paljon erilainen sisällöltään kuin kolme aikaisempaa osaa. Autokirja on kyllä kuvitettu aiemmista kirjoista tuttuun, pieniin lapsiin vetoavaan tyyliin, mutta yksinkertaisen ja hauskan tarinan sijaan tässä uudessa kirjassa onkin rutkasti tietoa, eikä juonellista tarinaa ollenkaan. Ja vaikka kuvituksesta voisi päätellä, että kyseessä on perheen pienimpien, noin taaperoikäisten lasten autokirja, informaatiota on paljon, ja se on paikoin niin teknistä, että isommatkin lapset saavat kirjasta varmasti paljon uutta tietoa! Autoihin ja niiden toimintaan tutustutaan kuitenkin sarjalle ominaiseen humoristiseen tyyliin, ja kuvitukseen on ujutettu hauskoja yksityiskohtia - kuten kakkiva lintu.

"Tarvitseeko jokaisen ihmisen ajaa yksin omalla autollaan, kun yhteen autoon mahtuisi useampi matkustaja?" miettii Onna.

Toki Autokirjssa päähenkilöinä ovat edelleen Onna ja Urho, mutta kaverikseen he ovat nyt saaneet myös aikuisen eli Kaarlo Kätevä -nimisen autoinsinöörin, joka toimii kirjassa asiantuntijana (ja ahmii voileipiä). Kirjaan on ujutettu myös pieniä ympäristöystävällisyyteen liittyviä täkyjä ja jalankulkijoitakin koskevaa tietoa. Lemppariaukeamani on kuitenkin se, jossa kolmikko miettii, millainen olisi tulevaisuuden auto. Tämä sivu on Nikusen mukaan tehty yhteistyössä hänen oman lapsensa kanssa!WSOY:n lastenkirjakustantaja Paula Halkola onnittelee
Antti Nikusta hienosta kirjasta Annantalon lastenkirjakahvila
Skidilässä järjestetyissä juhlissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.