Lukuviikko ja lukuviikkokampanjakutsu!

Lukukeskus järjestää 20.-26.4.2015 Lukuviikon, jonka teema on tänä vuonna "Minä lukijana". Lukuviikon tarkoitu on houkutella lapsia ja nuoria kirjojen ja lukemisen pariin.Lukuviikko-sivustolla on paljon ilmaista opetusmateriaalia, tuntisuunnitelmia, tapahtumia, kilpailuita yms., joita koulut tai muuta tahot voivat vapaasti hyödyntää. Lukuviikon ajan eri puolella Suomea pyörii lukupiirejä, järjestetään satutunteja ja muita erilaisia tapahtumia. Lukuviikon ohjelmatarjonnan voi katsastaa täältä, ja esimerkiksi Helsingin kaupunginkirjastot lupaavat tarjoavat koko lukuviikon ajan "Lukuviikon vilinää" kaikenikäisille kävijöille. Kiinnostavalta vaikuttaa myös Pasilan kirjaston tarjoama QR-koodisuunnistus tiistaina 21.4. klo 9.00-10.00 ja 10.00-11.00. Tapahtuma on suunniteltu 6.-luokkalaisille, ja siihen pitää opettajan ilmoittaa luokkansa etukäteen.

Kirjabloggarit on haastettu Lukukeskuksen ja "Reader, why did I marry him"-blogin pitäjän Ompun toimesta mukaan tapahtumaan! Keskiviikkona 22.4. voit osallistua tapahtumaan haastamalla jonkun lapsen kertomaan, millainen lukija hän on tai vaikka kirjoittamaan kira-arvion. Voit myös tai kirjoittaa, millainen lapsilukija itse olit pienenä tai millainen lukija olet/ olet ollut omille lapsillesi.

Omppu on listannut kirjoitusehdotuksia, mutta antaa toteuttajalle vapaat kädet keksiä niitä itse lisää. Omppu toivoo, että kaikki haasteeseen mukaanlähtijät linkittäisivät omat tekstinsä hänen laatimaansa koontipostauksen kommenttikenttään. Omppu julkaisee postauksen 22.4. klo 8.00. Jokaisen osallistujan tulee myös liittää omaan postaukseensa Lukuviikon logo. "Tempauksessa tärkeintä on, että lapset ja lastenkirjjallisuus pääsevät juhlistamaan blogimaailmaa." (Omppu blogissa Reader, why did I marry him?)
Twitterissä ja Instagramissa tekstit risuaidataan #lukuviikko. Osallistu vaikka ottamalla itsestäsi lastenkirjaselfie ja lataamalla se instagramiin!

Tätä tapahtumaa saa rummuttaa somessa! :)

Haastan myös kaikki opettajat mukaan tähän tapahtumaan! Kirjoittakaa itsestänne lapsilukijana tai tehkää kirja-arvio lapsuutenne lempikirjasta. Lukekaa kirjoitelma oppilaillenne ja haastakaa puolestaan heidät tekemään omat arvionsa tai "minä lukijana" -tekstinsä.

2 kommenttia:

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.