Ensimmäinen sarjakuvaesittelyni: Sirkus Rinkeli

Minua onnisti Pihin naisen elämää -blogin arvonnassa ja voitin itselleni Tiina Konttilan kirjoittaman ja Anne Muhosen kuvittaman lastensarjakuva-albumin Sirkus Rinkelin (Kustannusliike Robustos, 2015). Minä en ole pitkään, pitkään aikaan lukenut sarjakuvia, joten oli hauska tutustua tällaiseen itselleni hieman vieraampaan genreen kuuluvaan teokseen. Minä en siis todellakaan tunne kaikkia genren ilmaisuja ja käsitteitä, joten tämä esittelykin on kirjoitettu maallikon nökökulmasta. :)Konttilan tekstit - vai pitäisikö sanoa kuplat? - ja Muhosen kuvitus toimivat oikein hyvin yhdessä. Ihastuin Muhosen kuvitustyyliin, jossa ruudut eivät ole jokaisella sivulla samankokoisia ja muotoisia, vaan kuvien henkilöt, esineet ja asiat tulevat ulos ruuduista ja tapahtumia katsottiin vaihtelevasta perspektiivistä. Tämä tekee kuvituksesta elävän ja jotenkin myös vauhdikkaan. Kirjan kuvat eivät varsinaisesti ole mustavalkoisia, vaan jokaisella sivulla on oma värisävynsä, joka on myös sivun taustassa (kts. kuvat). Luin kirjaa hämärässä, ja se, että sivun ja kuvien tausta ei ollut valkoinen, hieman hankaloitti lukemista


Muhonen & Konttila: Sirkus Rinkeli (Robustos, 2015)

Tarinan päähenkilö on Aapo-niminen poika, joka tutustuu kiertävässä sirkuksessa esiintyvään Eppu-tyttöön. Eppu on sirkuslainen niin sydämeltään kuin juuriltaankin, vaikka ei vielä olekaan keksinyt itselleen sitä yhtä täydellistä esiintymisnumeroa. Tuo iloinen ja avosydäminen tyttö tutustuttaa Aapon omaan maailmaansa ja poika pääsee auttamaan Sirkuksen pystyttämisessä, tapaa Epun sirkusperheen ja oppii, että sirkuslaiset ovat kaikkien ystäviä.

Muhonen & Konttila: Sirkus Rinkeli (Robustos, 2015)

Epun päivä sirkuksessa on täynnä naurua, iloa ja uusia mukavia tuttavuuksia. Jännitystäkään sirkuselämästä ei puutu, sillä Sirkus Rinkeli on myös turvapaikka eräälle Siirille, jota kurja Harpuunamies jahtaa. Pahaksi onneksi Harpuunamies saa selville, missä Siiri piileskelee ja onnistuu nappaamaan tämän. Eppu ja Aapo lähtevät takaa-ajoon pelastaakseen erikoisen ystävänsä...

Muhonen & Konttila: Sirkus Rinkeli (Robustos, 2015)

Sirkus Rinkeli on hauska ja ihastuttava lasten sarjakuva, josta jokainen voi oppia jotakin ystävyydestä, seikkailuista ja siitä, että hienotkokemukset ja ystävät ovat tärkeämpiä kuin mammonan tai tavaran kerääminen.

Muhonen & Konttila: Sirkus Rinkeli (Robustos, 2015)

Miten on, tykkäätkö sinä lukea sarjakuvia?

4 kommenttia:

 1. Hyvä esittely. Kirja vetää minua puoleensa, jo ihan nimelläänkin, saati sitten tarinalla ja tuolla erikoisella vähävärisyydellä. Jännitin arpajaisissa osuuko voitto minulle, mutta parempi että osui lapsiperheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita! Tämä kirja kiinnosti minuakin kovasti, ja täytyy myöntää, että taisin hieman hihkua ilosta, kun luin, että voitin. :)

   Poista
 2. Mukavaa että pidit. :) Huomasin muuten vasta jälkikäteen, että sivujen sävy tosiaan vaihtelee ja aivan tarkoituksella. Taisin tempautua niin harppuunamiehen ja kumppaneiden seikkailun pauloihin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pidin, kiitos sinulle! Minä taasen kiinnitin tuohon värivaihteluun huomion melkein ensimmäiseksi. Vaaleanpunaiset ja lilat sivut olivat kauneimman värisiä, mutta hankalimpia lukea.

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.