Suloinen ja hauska isäinpäiväkirja: Olet rakas, isänalle

Tänä sunnuntaina juhlitaan kaikkia isejä, isoisiä ja isoisoisiä. Myös meidän kotonamme on askarreltu isäinpäiväkortteja ja hankittu isältä salaa lahjoja. Kuin tilauksesta löysimme myös kirjastosta kirjan, joka on kiva lukea lasten kanssa näin isäinpäivän lähestyessä. Olet rakas, isänalle (Kustannus-Mäkelä Oy 2015) kertoo karhuperheen isäinpäivän vietosta. Kirja on värikäs ja humoristinen, eikä se tunnu liian imelältä (kuten jotkut tällaisista "minä rakastan sinua" -kirjat saattavat tuntua). Kirjan on kirjoittanut Mark Sperring, kuvittanut Sébastien Braun ja suomentanut Raija Rintamäki.

Sébastien Braunin kuvitusta kirjassa Olet rakas, isänalle
(Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Pieni Otso-nalle herää aikaisin aamulla ja ryntää herättämään isänallea. Otso kuitenkin huomaa lapun, jossa isänalle muistuttaa, että tänään on niin tärkeä päivä, ettei univelkaista isänallea saa missään tapauksessa herättää.


Sébastien Braunin kuvitusta kirjassa Olet rakas, isänalle 
(Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Pikku Otso miettii päänsä puhki, mikä tärkeä päivä mahtaa olla kyseessä. Hän tulee siihen tulokseen, että kyseessä ei ole ainakaan hänen oma syntymäpäivänsä tai joulu, muttei millään keksi oikeaa vastusta. On siis vain yksi keino selvittää asia...

Nimittäin herättää isänalle!

Sébastien Braunin kuvitusta kirjassa Olet rakas, isänalle 
(Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Ennen, kun isänalle ehtii muistuttaa, mikä päivä on kyseessä, hoksaa pikku Otso, että tänään taidetaankin juhlia isänallea. Hän ei vaan millään muista, miksi. Niinpä pikku Otso pyytää isänallelta viiden pisteen vihjettä. "Meidän täytyy kerätä risuja", muistuttaa isänalle, ja siihen viiden pisteen vihjeeseen pikkunalle saa tyytyä. Isänalle ja Otso suuntaavat metsään, jossa he muun muassa keräävät risuja nuotiota varten. Retken edetessä pikku Otso muistaa aina hieman lisää edellisenä päivänä tehdyistä suunnitelmista ja valmisteluista.


Sébastien Braunin kuvitusta kirjassa Olet rakas, isänalle 
(Kustannus-Mäkelä Oy 2015)Sébastien Braunin kuvitusta kirjassa Olet rakas, isänalle 
(Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Retken aikana isänalle ja pikkunalle touhuavat kaikenlaista hauskaa yhdessä. He rakentavat nuotion ja ryhtyvät paistamaan erikoisherkullisia vaahtokarkkeja. Silloin pikkukarhu muistaa, mistä päivästä on kyse. Ja niin pikku Otso hätääntyy: "Tänään on se päivä, jolloin jokainen metsän eläin järjestää isälleen juhlan kiittääkseen iskää kaikesta kivasta, mitä iskä tekee. ... Isänalle ... Minä unohdin tehdä sinulle kortin enkä muistanut hankkia lahjaa!"

Isänalle tietysti lohduttaa Pikku Otsoa ja kertoo, miten hauska päivä hänellä on ollut. "Mikä parasta, sain seurakseni koko metsän reippaimman karhunpennun, SINUT!" vakuuttaa isänalle. Pikku Otso puolestaan vannoo, että vaikka hän joskus unohtaakin asioita, hän ei koskaan unohda, miten paljon isänallea rakastaa! Isänallen isäinpäivä on siis vallan onnistunut, ja retken lopuksi hän saa jopa ne kaipaamansa unoset. Eikä kaksikon päivää pilaa edes se, että he kotiinlähdön koittaessa he huomaavat isänalle unohtaneen sitoa kanootin kiinni. "Jaahas, Otso. Ennen kotiinlähtöä meidän täytyykin rakentaa lautta!" tuumaa isänalle pilke silmäkulmassaan.

Retken loppupuolella isänalle jopa saa vihdoin nukkua univelkansa pois!

Kirja muistuttaa hauskalla tavalla, että tärkeintä merkkipäivien vietossa eivät ole lahjat ja suuret juhlat, vaan yhdessä vietty aika, hyvä mieli ja vilpitön halu ilahduttaa toista. Vaikka isänallenkaan juhlapäivässä kaikki ei mene kuten suunniteltiin, eikä Otso edes muista juhlan syytä, nauttii isänalle saadessaan juhlia päivää maailman parhaassa seurassa. Isänalle onkin koko ajan ihailtavan kärsivällinen pikku Otson lukuisten kysymysten keskellä, eikä hän tunnu hermostuvan mistään. 


Sébastien Braunin kuvitusta kirjassa Olet rakas, isänalle 
(Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Karhukaksikon aiemmista vaiheista voi lukea kirjasta Montako yötä on syntymäpäivään? (Kustannus-Mäkelä Oy 2014).

4 kommenttia:

 1. Kivaa, lämmintä, viisasta asiaa. Sain tuosta muutaman idean suomea ulkomaalaisille-
  opetukseen. Meillä on juuri meneillään kalenteri ja juhlapäivät - aihe. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sait vinkkiä työhösi! Kovin montaa isäinpäivä-aiheista kuvakirjaa minulla ei tule mieleen. Toki on monta kirjaa, joissa teemana on isänrakkaus tai hauskanpito isän kanssa.

   Poista
 2. Jospa mekin bongataan tämä kirjastosta! Edellistä luetaan aika ajoin :).
  Hyvä kansi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sitä edellistä luettiin erityisesti esikoisen synttäreiden alla. ;) Kansi on minustakin hyvä; sekin tekee kirjasta vähemmän "imelän".

   Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.