Teippileikki eli Leikkimään, teippi!

Lapsilla on yleensä hyvä mielikuvitus, ja moni arkinen asia ja esine taipuu heidän käsissään leikkiin jos toiseenkin. Samaa lapsenmielistä leikkisyyttä on Vuokko Hurmeen ja Suvi-Tuuli Junttilan yhdessä tekemässä Leikkimään, teippi! (Kustantamo S&S 2016, saatu kustantajalta) -kirjassa. Leikkimään teippi on pieni kirja, jonka nimi jo oikeastaan kertoo, mistä kirjassa on kyse. Se esittelee tarinan kautta kaikkia niitä tapoja, joihin teippiä voi käyttää ja saada aikaan hauskoja leikkejä.Junttilan kuvitus on tehty askartelemalla ja noh, teippaamalla. Tarinan päähenkilö on Leila, joka leikkii teipillä koko päivän. Hän askartelee taloja ja jopa kokonaisen kaupungin. Hän ajaa mutkaista tietä aina merelle saakka. Leila tapaa kummallisia eläimiä ja lähes juuttuu hämähäkinseittiin. Uimareissulla hän melkein jää mustekalan lonkeroiden vangiksi! Ja tietysti hauskaan leikkiin kuuluu myös täydellinen pyörremyrsky, joka syntyy totaalisesta teippisotkusta. Onneksi teippiä riittää kaiken seikkailun jälkeen vielä ruutuhyppelyruudukon rakentamiseen.

Vuokko Hurme & Suvi-Tuuli Junttila: Leikkimään, teippi! (Kustantamo S&S)

Omat lapseni miettivät, mitä he voisivat teipistä tehdä. Se lieneekin tämän kirjan tarkoitus: Herättää lasten mielikuvitus ja innostaa heitä keksimään omia leikkejä. Tähän kirjaan päteekin hyvin sanonta: Luova leikki kunniaan! Tuota ruutuhyppelyteippileikkiä taidammekin jonain sataisena päivänä kokeilla kotona. Tai voisihan lattiaan teipata vaikka aakkosia tai tavuja ja harjoitella hyppelemällä lukemista. Oppilaiden kanssa olen teipannut luokan lattiaan lukusuoran, jota pitkin astelemalla olemme harjoitelleet lukujonotaitoja.

Millaiseen leikkiin sinä käyttäisit teippiä?

Vuokko Hurme & Suvi-Tuuli Junttila: Leikkimään, teippi! (Kustantamo S&S)

2 kommenttia:

  1. Lainasin tämän juuri kirjastosta, mutta se on meillä vielä avaamattomana kirjastopinon alimmaisena. Luulen tämänkaltaisten vinkkien tulevan tarpeen sitten, kun keli on ihan kauhea mutta lapsissa on ihan liikaa virtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta, että näillä säillä tällaiset kirjat nousevat arvoon arvaamattomaan. Minä tajusin vasta kotona, että sellainen "kaamea teippiteline" olisi ollut oiva ostos myös tämän kirjan kylkiäisiksi kummitytölleni!

      Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.