Tuliaisia Pariisista

Esikoisen kummitäti toi mahtavan tuliaisen Pariisista. Poika sai itselleen ranska - englanti kuvasanakirjan Paris mon imagier. Vaikka tämä kuvasanakirja käsitteleekin nimensä mukaan Pariisia, on siinä varsin yleisiä kuva-sana-aiheita. Kirjasta löytyy aukeamat koulusta, herkkukaupasta, liikenteestä, eläintarhasta, huvipuistosta, metrosta, torilta ja puistosta. Varsinaisia Pariisia käsitteleviä aukeamia on kaksi: Eiffeltorni ja taidemuseo.



Herkkukaupan kuvaa tutkimme aina pitkään ja hartaasti. Ja sitten pitää aina "maistella" kuvassa tarjolla olevia makeisia. Koulun kuvaa katsoessaan esikoinen totesi, että hänestäkin tulee isona opettaja. Katukuva-aukea puolestaan jaksaa aina kiehtoa autoja rakastavaa pikkupoikaa.

Kirjassa ei ole kuvasanojen lisäksi lainkaan tekstiä, ja sen kuvat ovat värikkäitä ja eläväisiä. Olemmekin itse keksineet kuvista tarinoita, ja olen pyytänyt lasta etsimään kuvista erilaisia asioita. Kirjassa on kuva-aukeamia eri teemoista, ja yhden aukean jälkeen on aukeamallinen kuviin liittyviä sanoja. Emme kuitenkaan ole harjoitelleet asioiden ja esineiden englannin tai ranskankielisiä nimiä. Tuo poikanen taitaa olla siihen vielä liian pieni. :)

Kirja oli kyllä nappivalinta tuliaiseksi kirjahulluun perheeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.