Päivä pulkassa - Kirja ystävyydestä ja talven riemusta

Viime syksynä saimme tutustua kesäkukille persoon kukkaishevonen Reimaan, mäyräkoira Eerik Eerikinpoikaan, nyrkkeilyä harrastavaan Päkään ja alliin nimeltään Alli Huuppanen. Nämä ystävykset seikkailivat tietysti kirjassa Pullopostia tietenkin (Karisto 2015), jonka tarinan on kirjoittanut Hannu Hirvonen ja iloisen kuvituksen tehnyt Virpi Penna. Nyt pehmoeläinystävien tarina jatkuu kirjassa Päivä pulkassa (Karisto 2016, arvostelukappale). Kuten sarjan ensimmäinen osa, myös tämä uusin osa kertoo ennen kaikkea ystävyydestä ja siitä, miten kavereiksi voi hyvin tulla vaikka aluksi suhtautuisikin toiseen hieman epäillen.Eskari-ikäisella Anni-tytöllä on vilkas mielikuvitus, ja hänen leikeissään pehmot heräävät henkiin. Ensimmäisessä osassa Anni leikki yksinään pehmojensa kanssa isoisänsä, vanhan kalastan luona Kekosaaressa, mutta nyt lukijaa ilahduttaa, että Anni on saanut saarelle leikkikavereiksi myös ihmisystäviä. Elmo ja Sofia ovat tullet leikkimään ja ottaneet myös omat pehmonsa, Suden ja Sirahvi Kirahvin mukaan. Lapset leikkivät ulkona kirpeässä pakkassäässä ja eläimet ihmettelevät menoa ikkunasta. Eerik on tainnut herätä väärällä jalalla, sillä hän kiukuttelee vähän kaikesta. "Talvi on tylsä, kokoajan paleltaa,  ja eikös olekin hassua, että Anni-tytöllä on poikia kavereina", kiukuttelee Eerik. Eikä Eerik pidä myöskään Elmon ja Sofian pehmoista, jotka esitellään Reimalle ja kumppaneille. Päkä-pässi sen sijaan suorastaan rakastuun Sirahviin, jonka sininen kieli on suloisinta, mitä se on koskaan nähnyt.

Hannu Hironen & Virpi Penna: Päivä pulkassa (Karisto 2016)

Kuumien kaakao- ja kahvikupposten jälkeen lapset ja pehmot painuvat vanhan kalastajan kanssa ulos paukkupakkaseen. Pihalla he hurjastelevat pulkkamäessä, rakentavat valtavan lumilinnan ja pystyttävät lumiukonkin. Ulkoilun jälkeen tietysti saunotaan ja nautitaan apporoilla höystettyä kesäkeittoa. Hieman hassulta tuntui, että saunan jälkeen koko poppoo lähtee vielä ulos rusettiluistelemaan, vaikka onhan tuo talvinen ilta huisin kaunis lumihiutaleineen, tähtineen ja talvikukkineen. Eerik Eerinkinpoikakin alkaa jo hiljalleen lämmetä sekä sisäisesti että ulkoisesti, ja huomaa, että kyllä talvellakin voi löytää uusia ystäviä.

Hannu Hironen & Virpi Penna: Päivä pulkassa (Karisto 2016)

Luistelun jälkeen on oikein sopivaa pyllähtää koko lattian peittävälle pedille vieretysten uinumaan. Vanha kalastaja jaksaa vielä hetken lueskella kirjaa kiikkustuolissakeinutellen, mutta pian uni vie hänetkin uusien, vanhojen ja tulevien ystävien kanssa unten maailmaan.

Hannu Hironen & Virpi Penna: Päivä pulkassa (Karisto 2016)

Päivä pulkassa on hauskaa luettavaa, ja Pennan hilpeä kuvitus saa hyvälle tuulelle. Tätä kirjaa oli oikein sopiva lueskella viikonloppuna, kun oma pihansiivoamis- ja ulkoilupäivämme oli pulkassa.

2 kommenttia:

  1. Minullekin oli suuri epäkohta lähteä saunan jälkeen luistelemaan mutta muuten tykkäsin ihan tästä kirjasta. Kuvitus on tietysti bueno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juuh, jännä tuo kohta. Hetken mietin jo, oliko siinä tullut tekijöillä jokin "ajatuskatkos", kun isoisäkin totesi jo ennen saunomista, että päivä on pulkassa. Mutta ei kai se nyt voi olla mahdollista...?

      Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.