Sopu sijaa antaa!

Sopu sijaa antaa! on Kustannus-Mäkelän tänä keväänä julkaisema kuvakirja, jonka on kirjoittanut Tracey Corderoy ja kuvittanut Jane Chapman (alkuteos Little Tiger Press 2016). Kirjan on suomentanut Raija Rintamäki. Saimme kirjan luettavaksemme jo keväällä ja luimmekin sen muutamaan otteeseen. Tuolloin neljävuotias lukutoukkamme ei oikein innostunut kirjasta, koska koki, että siinä on vähän liikaa "kiukkuisia eläimiä". Nyt hän halusi lukea kirjan uudestaan, ja kasvain, nyt puoli vuotta vanhempana hän ymmärtää kirjan huumorin aivan uudella tavalla ja nauroi useaan otteeseen tarinaa lukiessamme. Sain lukea tämän saman kirjan heti uudestaan.Kirja kertoo pienestä hiirestä, joka muuttaa uuteen, itselleen aivan täydelliseen taloon. Harmi vain, että hiiren täydellisessä talossa asuu jo joukko muita elämiä, jotka eivät yhtään innostu uudesta tulokkaasta. Nämä karmean talon karmet asukkaat karjuvat, että talossa ei ole tilaa edes pienelle hiirelle.

Corderoy & Champan: Sopu sijaa antaa! (Kustannus-Mäkelä Oy 2016)

Corderoy & Champan: Sopu sijaa antaa! (Kustannus-Mäkelä Oy 2016)

Hiiri ei ärrimurrien uhkailuista paljon piittaa, vaan pistää isottelijat kauniisti hymyillen ruotuun. Hän värvää karhun ja krokotiilin jopa auttamaan tavaroidensa purkamisessa. Totuuden nimissä täytyy kyllä sanoa, että mielestäni hiiri vaikuttaa jokseenkin ketkulta, sillä onhan se itseasiassa hän, joka tunkee itsensä muiden kotiin. Ihmekös tuo, että karhu, krokotiili ja tiikeri yrittävät aluksi karkottaa sen pelottelemalla. Tarvitaan jonkin verran änkeämistä, punkeamista ja vänkäämistä, mutta lopulta kaikki karmean talon eläimet juovatkin somasti - joskin äärimmäisen ahtaasti - teetä.

Corderoy & Champan: Sopu sijaa antaa! (Kustannus-Mäkelä Oy 2016)
Kesken teenjuonnin alkaa kuulua kummaa kumua ja jyminää, ja vaikuttaa siltä, että joku iso ja karmea eläin tahtoo tulla asumaan eläinten taloon. Silloin - hieman yllättäen - hiiri on jo nousemassa parrikadeille ja ilmoittamassa uudelle tulokkaalle, että tilaa hänen talossaan ei ole. Tapahtuu kuitenkin jotain varsin odottamatonta, ja koko talon lattia romahtaa! Onneksi optimistinen hiiri ymmärtää käyttää onnettomuuden hyödyksi, ja pian eläimillä on tilaa varsin ruhtinaallisesti!

Corderoy & Champan: Sopu sijaa antaa! (Kustannus-Mäkelä Oy 2016)
Kirjan viimeinen aukeama on iso pomppuaukeama, mikä sopii hyvin kirjan loppuratkaisuun. Muutenkin minua miellyttää Sopu sijaa antaa! -kirjan kuvitus, joka on ilmeikästä ja samalla humoristista.

Kirjaa on luettu myös Sinisen keskitien perheessä.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mukavalta kirjalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin aikuislukijaa huvittivat hieman eri asiat kuin pikkuista kuuntelijaa, mutta sehän ei haittaa yhtään. Mukava kirja siis tosiaan. :)

      Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.