Riemukas metsäretki: Mahtava lorukirja metsän aarteista

Tittamari Marttisen loruilema ja Marjo Nygårdin kuvittama lorukirja Riemukas metsäretki (Kustannus-Mäkelä Oy 2015, saatu kustantajalta) on sekä hilpeä että tähän vuodenaikaan vallan ajankohtainen teos, joka kutsuu tutustumaan metsän aarteisiin lähemmin. Tässä lorukirjassa on runsaasti erilaisia loruja syksyisen metsän sadon antimista sekä joistakin metsän eläimistä ja luonnon ilmiöistä.


Moni loruista käsittelee erilaisia sieniä, jotka Marttisen loruissa ja Nygårdin kuvituksessa ovat saaneet itselleen erilaisia luonteenpiirteitä. Kanttarellit ovat esimerkiksi kikattavia ja nauravat aina. Hilpeät haperot puolestaan ovat vähän sellaista huoletonta sakkia, joiden takki hapsottaa ja lakki repsottaa. Haisuhapero tietysti lemuaa, kuten sen nimikin jo kertoo, ja pölkkysieni-parka on pölkkypäisesti rakastunut tattiin. Toisissa loruissa tunnelma on hassutteleva, osassa jopa hieman kaihomielinen.
Tittamari Marttinen & Marjo Nygård: Riemukas metsäretki (Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Kaikista kirjan loruista meidän esikoisemme suosikkiloru - tai ainakin se, joka herätti hänessä selvästi vahvimman tunnereaktion - oli loru valkoisesta kärpässienestä. Sen sain lukea muutaman kerran peräkkäin, ja seuraavalla metsäretkellä lapsi muisti varoitella, ettei vaan poimita tuota supermyrkyllistä valkoista kärpässientä.

Tittamari Marttinen & Marjo Nygård: Riemukas metsäretki (Kustannus-Mäkelä Oy 2015)

Riemukas metsäretki on oivallinen kirja kaikille lapsiperheille, joissa tykätään lorutella ja vähän hassutellakin. Ei haittaa, vaikka metsän antimet eivät olisi entuudestaan tuttuja. En minäkään tunne sieniä kovin hyvin (okei, en juuri ollenkaan), mutta loruja oli silti hauska lukea. Suosittelen tätä kirjaa oikein lämpimästi myös kaikille kasvattajille metsä-opetuksen lisämausteeksi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.