Ja kyllä yksitoistakuukautinen tykkää! Hän jaksaa ihmetellä kurkistusreikiä ja nauttii selvästi, kun hänelle luetaan. Värikkäistä kuvista harjoittelemme tunnistamaan kukkua, leppäkerttuja, kirvoja ja auringon. Vajaa vuosikas kun on ihan viime viikkojen aikana innostunut osoittamaan asioita ja tavailemaan sanoja. Koska tässä Magali Attiogbén kirjoittamassa ja kuvittamassa taaperokirjassa on tekstä vain lauseen tai kahden verran jokaisella aukeamalla, jaksaa meidän pieninkin lukijamme kuunnella juuri sen verran, että voimme oikeasti myös lukea Leppäkerttua.
Leppäkertun pitää varoa, ettei lintu nappaa sitä nokkaansa. Magali Attiogbé: Leppäkerttu |
Kolmevuotiaalle isosisarukselle kirja tarjoileekin sitten tietoa leppakertusta ja sen elintavoista. Kirja näet on itseasiassa taaperoiden tasoinen, lorumuotoon kirjoitettu pahvikantinen tietokirja, jossa selvitetään leppäkertun elintapoja ja vaiheet toukasta aikuiseksi.
Emo valitsee munilleen sen lehden, jossa vilisee paljon kirvoja eli kuoriutuville toukille paljon syötävää. Magali Attiogbé: Leppäkerttu |
On erittäin ilahduttavaa, että perheen pienimmillekin lapsille tehdään näin hienoja kirjoja, joissa kuvat ja teksti on tarkoin mietitty! Tekstin suomenkieliset lorut on keksinyt Maisa Tonteri. Leppäkerttu kuuluu Minimaailma-kirjasarjaan, josta on ilmestynyt niin ikään pahvikantinen katselu(tieto)kirja muurahaisista. Voimme lämpimästi suositella tätä katselukirjaa kaikkien pienten lasten perheisiin. Allaolevasta videoklipistä pääsette kurkkaamaan, miltä kirja näyttää luettuna!
Näissä on ihanan herkät ja kauniit kuvat <3!
VastaaPoistaMuurahaisista kertovaa kirjaa en ole nähnyt, mutta tämän kirjan kuvista ainakin tykkään!
PoistaIhana kirja ja kuvat ovat houkuttelevan isoja. Kaikki reiät ja eri muotoiset paksut lehdet ja erilaiset pinnat houkuttelevat pikkulapsia kirjamaailmaan.
VastaaPoistaKyllä, tässä on tosiaan mietytty noista monta seikkaa. Muutama erituntuinen pinta olisi vielä lisännyt lapsen innostusta!
Poista