Tietokirja kulkuneuvoista kiinnostuneille: Pienet tutkijat liikkeellä

Esikoinen sai kolmevuotislahjaksi mielenkiintoisen kirjan, jota meillä on maailiskusista synttäristä asti luettu jo ihan (äidin) kyllästymiseen saakka. Kyseessä on Ruth Martinin kirjoittama (suom. Tuula Kuoppala) ja Allan Sandersin kuvittama lasten luukkutietokirja Pienet tutkijat LIIKKEELLÄ (Tactic Publishing, 2015). Kirjassa on hauskalla tavalla yhdisttety pienten lasten rakastamat kurkistusluukut hurjaan määrään tietoa. Jokainen aukeama esittelee erilaisia teemoittain ryhmiteltyjä kulkuneuvoja polkupyöristä laivoihin ja veneisiin sekä niiden käyttämiseen liittyviä faktoja. Luukkuja on jokaisella aukeamalla useampi, ja kaikkien luukkujen alta löytyy vielä lisää tietoa. Joidenkin luukkujen alla on pieniä hupailuita ja kysymyksiä lapsilukijoille.


Koska tässä kirjassa on paljon tietoa, siinä riittää lukemista isompienkin lasten kanssa. Me luimme aluksi vain läppien alta paljastuvat tekstit, sillä ne luukut kiinnostivat synttärisankaria tietysti aluksi kaikkein eniten. Nyt luemme kirjaa usein niin, että hän osoittaa haluamaansa kulkuneuvoa, luemme tietotekstin ja hän valitsee seuraavan luettavan kohdan. Toisaalta ihmeen hyvin kolmevuotiaskin jaksaa kuunnella ja katsella tämän kirjan myös ihan kokonaan kerralla läpi.

Kirjan selkeän ulkoasun on suunnitellut Andy Mansfield.
Sivut ovat paksua pahvia ja luukutkin tukevan oloista tekoa.

Perheen miesväen arvio tästä kirjasta: "Oikein mainio!"

2 kommenttia:

  1. Meillä kuopus on aivan villinä tähän kirjaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätö, meillä tämä tähän asti vain esikoisen luettavana ollut kirja on alkanut kiinnostaa myös kuopusta. Sieltä hän osoittelee moottoripyörää ja rekkoja päristen ja pöristen samalla kovaan ääneen. :)

      Poista

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.