Tapahtumavinkkejä syyslomalle

Meilläpäin vietetään nyt syyslomaviikkoa, ja tuntuukin aika hienolta saada lomailla koko perheen voimin kohtalaisen kiireisen syksyn jälkeen. Kun meitä nyt on kaksi aikuista kotona, on helpompi lähteä myös erilaisiin tapahtumiin (ne ylimääräiset käsipärit tuovat kummasti helpotusta, kun ollaan keskellä härdelliä kolmen lapsen kanssa!).Valikoin muutamia tapahtumia ihan sillä perusteella, että ne liittyvät jotenkin kirjallisuuteen. Seuraavat kiinnostavat tapahtumat jäivät haaviini:

Tiistai 17.10. klo 16.30 Tauno ja Nelli evakkomatkalla -kirjasynttärit Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä Espossa

  • "Ohjelmassa satutuokio ja askartelua, kirjailija Seija Helander ja kuvittaja Anne Stolt kertovat kirjan synnystä. Lelumuseon johtaja Johanna Rassi esittelee lyhyesti museon toimintaa, ja pääsemme etsimään kirjan alkuperäiset mallinallet museon näyttelyvitriineistä. Erityisvieraina paikalle saapuvat nallekarhut, jotka lähtevät tänä syksynä koulu- ja vanhainkotivierailuille. Tauno ja Nelli kiertävät juhlan aikana mielellään lasten sylistä syliin." 
Tiistai 17.10. klo 18.00 - 19.00 Opastettu kierros Unikudelmia-näyttelyssä Annantalossa Helsingissä
  • "Unikudelmia on elämyksellinen näyttelymaailma, joka rakentuu kotimaisen kirjallisuuden klassikkoteosten sekä upeiden uutuuskirjojen ympärille." Tiistain opastettu kierros on suunnattu ensisijaisesti aikuisille, mutta näyttelyä voi mennä katsomaan lasten kanssa maksutta 15.9. - 17.12. välisenä aikana.
  • Eikö kuulostakin kiehtovalta?: "Tervetuloa unien maailmaan! Opastettu Tähtisumua ja toisia maailmoja -näyttelykierros alkaa valvemaailmasta, jossa huijarisänkykauppiaan antiikkisänky on tyhjillään mutta talviunipesästä kuuluu tuhinaa. Jossain on unenraja, jonka kautta pääsee suloisten unien Haaverantaan sekä ihmeelliseen unien kirjastoon. Aaverannan painajaisista jokainen voi etsiä omasta mielestään kaikkein kauheimman."
Keskiviikko 18.10. SATUPÄIVÄ
  • Sadun nimipäivänä, lokakuun 18. juhlitaan valtakunnallista Satupäivää kymmenettä kertaa. Päivän luonteeseen kuuluu, että kaikki halukkaat voivat ryhtyä tapahtumajärjestäjiksi. Tämän vuoden teeman on ruoka. Ohjelmaa järjestetään ympäri Suomea, ja mukana on muun muassa teattereita, kirjastoja ja museoita. Tarkemman ohjelmatarjonnan voit käydä lukemassa tästä linkistä.
  • Lohjan Museolla Koko perheen museotapahtuma klo 12.00-15.00, jossa pääsee kokeilemaan muun muassa poppanan kudontaa, villahuovuttamaan ja katsomaan Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjoista tehtyä elokuvaa.
Muita:
  • Mimmi Lehmä ja Varis nukketeatteriesitys Teatteri Hevosenkengässä Espoossa, liput alkaen 11,50 euroa. Esitys perustuu Jujja Wieslander ja Sven Nordqvist hauskoihin Mimmi Lehmä -kirjoihin. Esitys on yleisön kanssa vuorovaikutteinen, ja siinä "pohditaan ja pallotellaan lapsiyleisön kanssa ystävyyden eri puolia". Suositusikäraja on kolmevuotiaasta ylöspäin, ja se kestää noin 45 minuuttia. 
  • Eve Hietamiehen suosittuun Yösyöttö-kirjaan perustuvan Yösyöttö-elokuvan voi käydä katsomassa vaikka Korjaamo Kinossa järjestettävässä Vauvakinossa tiistaina 17.10. tai keskiviikkona 18.10. klo 10.00. Vauvakinoon voi siis mennä yhdessä vauvan kanssa, valot ovat puolihimmeät ja äänet pienemmällä. Tilasta löytyy mikroaaltouuni, ja salissa saa liikkua tai vaikka poistua väliaikaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Jätä ihmeessä kommentti, se ilahduttaa suuresti.